Fotoalbum | Fredagsportrettet | Kampene | Reportasjer | Spillerne | Statistikk

Vil Ingeberg reise seg?
  • INTRIGER
  • SPEKULASJONER
  • SEX (neia)

For ellevte gang, i det tiende året, skal Ingebergs sønner måle krefter med Ridabus bastard-flokk. Regionskampen.nets ukritiske og undergravende journalist tar tempen på troppene, dagen før årets viktigste fotballkamp igangsettes på Black River Park.

Av Gry Dragan

-Vi har vært feige.

Ingebergs lagleder og Hamars dartmiljøs svar på Erik Huseklepp lar setningen henge litt i lufta, før han utdyper det oppsiktsvekkende sitatet.

-Ridabus stålkontroll de siste to åra har fremstått som en kode som har vært særdeles vanskelig å knekke, og vi har latt Ridabu styre spillet fremfor å ta kommandoen, forteller han.

«Vi har vært feige.»
Lars Mikalsen

-Nå er imidlertid Ingeberg for første gang på lang tid fulltallige. Magne har fått med seg at det er kamp og Magnus Grønsveen har flytta Tyrkiaferien til uka etter, så vi rår over et stort spillermateriell, oppsummerer Mikalsen, kun avbrutt et par tre ganger av en uvillig plastinnpakket sigarettpakke. Han holder kortene tett til brystet med tanke på hvordan han vil disponere sitt mannskap, men kommer likevel med en avsløring.

-Trond Søby spiller garantert ikke i backtoeren, sier han.

Presset er på Ingeberg
Ridabu har to overbevisende Regionskampseiere å se tilbake på de siste åra, og drømmer naturlig nok om historiens andre hat-trick. I Ridabu-leiren er det ingen tvil om at dette ligger som ei bøtte med abbor i enden av regnbuen over Svartelva. Klubbens nestor Ole Johnny Sundt legger imidlertid alt presset over på sin beinhinnebetennelseshjemsøkte kollega Mikalsen.

-Av alle Regionskamper er årets kamp den minst farlige å tape. Tross alt, det blir uansett ikke noe maktskifte. Tiende året, ja vel, et lite jubileum, morsomt, men likevel helt uinteressant. Vi har uansett regionens makt etter kampen. I løpet av ti år har Ingeberg vært foran ei uke. Grattlere med dagen, uttaler han diplomatisk.

At presset er på Ingeberg før eldste bror Egeberg blåser i fløyta klokka seks lørdag ettermiddag er Mikalsen helt enig i.

-For oss er dette den viktigste kampen å vinne. Tap er ikke et alternativ, mener han.

Skadeplaget Ridabu-leir
I motsetning til trener Mikalsen, som kan skilte med hele fire innbyttere i lørdagens kamp, har Ole Johnny Sundt en rekordliten tropp å velge blant. Mannen som åpnet scoringsballet i fjor, noen ganger briljant, andre ganger bare sint midtbanemann, Øyvind Monsen, bukket under for nervene og tok med seg dama til Australia. Vegard Lunde er på studietur for rødhåra sjekketriks i Phuket, Hans Magnus Gjerlaug jobber med å ødelegge sommerferien for campende turister i Sofienbergparken, Jon Arne Johansen griller med dama, mens Edvard Erken selger fruktshakes til gjennombløte Osloturister i Bogstadveien. I tillegg til disse varierende gyldige fraværene har Espen Arnesen falt fra etter en, ifølge Lars Mikalsen, særdeles mystisk skade, og Amund Torp hangler med ankler Owen Hargreaves ville betegnet som skrøpelige. Trener Mikalsen tar dog utgangspunkt i at Ridabu stiller med åtte mann til kamp.

«Tiende året, ja vel, et lite jubileum, morsomt, men likevel helt uinteressant. Vi har uansett regionens makt etter kampen.»
Ole Johnny Sundt

-Bildet av ankelen til Arnesen på Facebook kan være sminka med maskara og blått kritt, sier han, og dytter favorittstempelet over på Ridabu, om enn knepent.

Overraskende nok er kollega Sundt enig i vurderingen.

-Med alle sju i form er det en god vurdering. Min store frykt er at vi må avslutte kampen med seks mann, oppsummerer han.

Hvem er egentlig kollektivet?
Regionskampen.nets ekspertkommentator, juryeleder og bankettens hakkekylling, Andreas Balstad, tror årets match vil følge det samme mønstret som de siste års kamper, der fysikk og innsats teller mer enn teknikk og dribleferdigheter.

-Ridabu befinner seg i en ny situasjon, der en del spillere må forberede seg på å spille samfulle minutter. De stiller likevel med en sterk sjuer, med mange gode enkeltspillere, vurderer han.

«Årets kamp blir en større test for Sundt enn Mikalsen.»
Andreas Balstad

-Vi vil også se et Ingeberglag som kjemper knallhardt for ikke bli hekta av. Det blir spennende å se om Mikalsen gjør noen grep inn mot matchen, og hvordan de vil disponere sitt uvanlig store mannskap med tanke på rullering. Jeg tror likevel det vil bli en større test for Sundt enn Mikalsen, oppsummerer han, og stiller seg bak Mikalsen og Sundts uttalelser om et knepent favorittstempel i Ridabus favør.

Ole Johnny Sundt mener Ridabus tradisjonelt store tropp gjør at det er de blå som er det egentlige kollektivet.

-Jeg har alltid ment at Ridabu er det nye kollektivet. Med en stor tropp må folk vurdere når de skal trå til, og man vinner ikke kampen alene. Det blir spennende å se hvordan Ingeberg takler en slik situasjon, med mye rullering og mange nye spillere i nye posisjoner. Det kan like gjerne være en hemsko som en fordel, mener han.

Andreas Balstad ser poenget til Sundt, men mener fremdeles Ridabu har en vei å gå før de kan kalle seg det nye kollektivet.

-Ridabu får muligheten til å bevise at de fortjener en slik tittel i år, hvor de kan slå mer fra under, og hente det beste fra spillerne. De blå har fremdeles noe å bevise for at en slik tittel skal skifte hender, påpeker han.

Kommentarer (1)

Artig lesning, Dragan, og kvalitetsmessig må jeg også si at du er godt innafor. Regneferdigheter må du nok jobbe litt med da vi på Ingeberg, med 10 mann, har tre innbyttere og ikke fire, som du ymter frampå om. Vi er da ikke feige heller...

Skrevet av Mikk den 13.07.12 18:32 | #3403

Skriv en kommentar

(Hvis du ikke er registrert hos TypeKey må du vente på at webmaster godkjenner kommentaren. Det vil ta litt tid.)