Fotoalbum | Fredagsportrettet | Kampene | Reportasjer | Spillerne | Statistikk

-Ridabu vant banketten

En stolt Torstein Frogner kom inn i redaksjonen til Regionskampen.net tidlig torsdag morgen og erklærte Ridabu som vinnere av banketten.
-Jeg trudde man var pliktig å stille lag på banketten sjøl om man vant kampen, jeg. Ja, jeg mener festlag, altså. Ikke et lite prissankerlag som setter seg i stolen for å råtne etterpå.
-Da jeg la meg i seks-tida på morran, så'n Lars Mikalsen edru ut. Hørte dem bestilte taxi, men dom kunne da spart de penga, og latt'n Lars kjøre. Du skulle sett'n Lars i fjor på samme tida - klokkeslett altså - da hadde'n drøkki da! Hva drev dem med på samme tid i år? Krangla og sloss, stort sett!

-Men du var vel ikke så full sjøl?
-Nei, og det tar jeg sjølkritikk på. Eller for. Men detta skal ikke handle om meg. Det er ikke bare jeg som er Ridabu. Monsen var jo bankettens beste. I år var'n i ei klasse for seg sjøl. Også'n Ole da! Ikke bare var'n på banketten - han hadde jo show hver hele time også, virka det som. Og hva hadde Ingeberg? En dårlig sang, som attpåtil gikk på tomgang!

-Lars Mikalsen mente han aldri hadde hørt Ingeberg-sangen bedre.
-Lars Mikalsen! Vet du hva han kan gjøre med dissa øra sine?
-Nei?
-Vaske dom!

Det blir en liten pause i samtalen mens Frogner humrer av sin egen vits. Men han fortsetter til slutt.
-Nei, men det jeg mener er at når du har hørt ei låt på repeat hundre ganger, så er det ikke noe forskjell fra den ene gangen til den neste. Dessuten trur jeg kanskje Lars sier det for å etablere det som en sannhet, og derved innbille seg at Ingeberg-vant banketten. Men han blir gjennomskua. Og det var jo forresten ei låt som var bra under banketten i år også!

-Du tenker på sangen til Espen Arnesen?
-Espen Arnesen er speller det! Kjører sitt eget lille hatshow mens Kristian spiller Ingeberg-sangen, for så å gå på kjøkkenet å skrive ei låt som viser seg å være tusen ganger bedre enn drekkevisa til Ingeberg.
-Bassisten til Postgirobygget kommer visst fra Ingeberg. Og sist jeg sjekka kom Tor Karseth fra Ridabu. Du ser hvem det slektes på, for å si det sånn.

-Noen på Ingeberg som var gode festdeltagere da?
-Ja, det var da en som utmerka seg som Ingebergs beste. Trond Søby. Du sku sett'n starte show ved grillen. Men ellers var det ganske dødt blant dom. Det virka som om dom var for opptatt i å svømme i sitt eget gjørmehøl av kollektiv sjølforhøyelse til å bry seg noe særlig om festen. Eller, hehe, Kristian har jo tidligere blitt beskyldt for å gjømme seg bak gitaren. På lørdagskvelden virka det som'n tok med seg hele laget bak gitaren. Men det er ikke nok, altså. Verken plass eller helt generelt.

-Men da du la deg satt det fortsatt flere spillere oppe?
-Å sitte oppe er ikke det samma som å vinne banketten! Å høre Lars skryte av seg sjøl er ikke moro! Å høre Brage prate om livet er ikke fest! Å høre Cato krangle er kjett! Jeg sier ikke at det ikke var trivelig å sitte på terassen hass Cato seks på morran, for det var det stort sett, men festen var over.

-Hva tror du Ingeberg-spillerne kommer til å si om ditt utspill?
-Tja. Dom kommer nok ikke til å like det, og dom kommer nok til å være uenig. Samtidig tror jeg noen av dom kommer til å huske det helt til neste år, og kanskje være litt freskere enn dom var i år.

-Noe du vil si om eget spill under kampen i år, da?
-Veldig fornøyd med pasninga mi til Dag i første omgang. Den var det Frogner-klasse over, som dom sier i Romedal. Jo, jeg tror det er et uttrykk der.

Kommentarer (6)

Jeg merker meg at igjen når Ridabu lager sanger (Dag tidligere) og Espen i år, så er det fortsatt Ingeberg som gleder seg mest over den generelle musikkstemningen og applauderer over både musikkferdigheter og låttekster fra motparten. Men dette er jo vanlig.

Ridabu fokuserer på å vinne kampa. Eller vent nå litt..

Skrevet av Magne den 17.07.09 16:33 | #2189

Hehe, helt enig med Torstein, i år vant Ingeberg kampen, og Ridabu tok hjem banketten! Føler denne saken sier det meste egentlig, men lyst til å utheve et par ting som jeg synes var dråpen. Ja, du vet, den som fikk begeret med fest til å renne over, og lage festsøl på duken. Noe som er bra, altså. Mye fest, ikke søl. (El, var jo Cato som måtte rydde og vaske, så da blir det vel hva man kaller en vinn-vinn-situasjon).

Uansett, takket være sjenketider, avstand og/eller partyfaktoren i Mikkelstien var det flere av de som vanligvis pleier å komme seg på byen så fort det lar seg gjøre som i år valgte å bli med oss andre ei stønn lenger. Tenker på flere, men har lyst til å trekke fram selveste regionskampsjefen, Ole Johnny Sundt. Etter å først ha tatt en ganske så god og lang festprat med lagkamerat Dag Grytli Moen, hvis jeg regner med handla mye om damer og drekking, og grilla seg litt bacon klinte til med noen frekke versjoner og omskrivinger av gamle MJ-sanger. Festklasse!

Nå har det seg ikke sånn at resten av gutta skulle finna på å væra snaue. Ridabukaptein Henrik Mellum kjørte et stand-up show jeg ikke har sett maken til siden Eddie Murphys "Raw", og opptil flere ganger høstet menger med absolutt velfortjent latter da han viste frem hvor flink han er til å klype folk i sidelubbet. Her snakker vi practical jokes (i mangel på norske ord (dårlig språkbank)) på bekostning av meg. Som vi alle vet er humor på bekostning av andre ekstra morsomt. Spesielt klyping. Det er min type humor! Pluss i margen til deg, Mellumolini!

Høydepunktet for Ridabus (og festens) del var riktignok da mr. anti-kristendom dro fram gitaren og fremførte den purunge og råferske Ridabusang, som jeg lurer på om ikke heter "Ridabu vinner IGJEN! og Igjen. og igjen" eller noe sånn. Jeg må bare ta av meg hatten. Rett og slett! Blir riktignok litt feil av deg å si at han skrev den på kjøkkenet under banketten, da han selv sa han hadde spilt den hjemme hos seg selv tidligere på dagen, men dette blir bare pirk. Tilbake til hatten! Espen Arnesen kan best beskrives som en kryssning mellom Eric Clapton, Mark Knopfler og Jimi Hendrix. Hiv inn litt Øystein Sunde og. Makan til kompetanse, skulle tro gutten ikke hadde gjort noe annet enn å spille Ridabusanger. Fantastisk gøy, og ikke minst utrolig overaskende. Kanonbra!

Som en liten avslutning kan jeg vel nevne, bare for å ydmyke meg selv og laget mitt fullstendlig, nevne spiker'n i kista. Nemlig Torstein Frogners uknuselige festtriks. Denne gutten er utrustet med et arsenal av partyvinnende manøvre, og fra øverste hylle plukket han nok engang ned gledesspreder'n, sjølveste rosinpølsa - sova forran TV-en. Jeg ser du i all ydmykhet nevner at du la deg i seks-tida, du burde jo også ta med at det var den ørtende gangen du la deg for kvelden! Det er lov å skryte litt av seg selv av og til, og dette gjelder i sær de gangene du sovner en haug med ganger under fester og byturer! Rett og slett beundringsverdig!

Håper Ingeberg kan komme opp på et nivå som kan matche dere neste år. På banketten i 2009 var Ridabu rett og slett SUVERENE! Gratulerer Ridabu! GRATULERER!!!

Ydmyk hilsen
Sindre Øverstad, #8.
(som forøvrig er HELT ENIG (100%) med David Arnesen - det er ikke tillatt å være stolt av eget lag etter å ha vunnet fotballkamper!)

Skrevet av kukkpikk [TypeKey Profile Page] den 17.07.09 16:53 | #2190

Hadde helt glømt at Henrik også var humorkongen. Jaja, Ingeberg, bedre lykke neste år.

Skrevet av Torstein [TypeKey Profile Page] den 17.07.09 20:45 | #2191

Gitarn var veldig glatt !

Skrevet av Espen den 19.07.09 13:44 | #2195

Vi vant kampen og hadde heller ingen problemer med å ta hjem banketten. Visst bidro et par Ridabuspillere med et par fikse individuelle prestasjoner, men dette er da langt fra nok til å vippe oss av tronen. Om Øyvind viser rompa og lar alle som står i ringen rundt ham få klappe på'n, så er det god humor og et godt bevis på at han er tilstede, ikke at Ridabu dominerte på fest. Ole Johnnys show fikk je desverre ikke med meg, men je har vondt for å tru at vi snakker om en matchvinner-opptreden. Espens lille musikalske krumspring skal je med glede applaudere som et av festen høydepunkter. Hadde mannen bare kunnet spille gitar, noe som egentlig må sies å være et minimumskrav når en tar på seg rollen som lagets trubadur, så kunne vi snakket om en virkelig høydare.

Til tross for de nevnte tres innsats så kan je ikke skjønne noe annet enn at vi på Ingeberg også i år kom best ut av det på banketten. At folk hver for seg er fulle og som følge av dette gjør artige ting er ikke nødvendigvis det som vinner en bankett. At laget som helhet fremstår som en jovial og fornøyd gjeng,derimot, samt preger den generelle stemningen på en positiv måte ved sin tilstedeværelse, er for meg det som vinner oss bankett etter bankett. Okei, je annerkjenner de tre Ridabuguttas prestasjoner, men føler fremdeles at vi, mann for mann, var det laget som i størst grad bidro til å trekke opp stemningen. Trøsta får bli at dekk har 355 dager å forbedre dekk på, både på banen og på fest. Lykke til!

Eplekjekk hilsen
Lars Mikalsen - Regionsmester

Skrevet av Mikk den 21.07.09 14:27 | #2198

Det meste som vanlig i grunn. Ridabu var som vanlig best på banen, men klarte utrolig nok å tape igjen, mens Ingeberg på sin side var best på banketten uten å få særlig annerkjennelse for det...

Skrevet av PWND den 21.07.09 23:17 | #2199

Skriv en kommentar

(Hvis du ikke er registrert hos TypeKey må du vente på at webmaster godkjenner kommentaren. Det vil ta litt tid.)