Fotoalbum | Fredagsportrettet | Kampene | Reportasjer | Spillerne | Statistikk

Fakta før kampen

Lars har satt sammen statistikk før årets kamp:

Etter seks år og sju regionskamper er det på tide at denne spalten ble skrevet. Syv matcher gir et godt grunnlag for at våre statistikkgeeks skal kunne få noe og glede seg over her, hvor alt fra spillernes prestasjoner til deres respektive handicap blir dekket.

Knallharde fakta:

Ridabu leder i regionskampsammenheng 4-3 over Ingeberg. Ridabu har scoret 28 mål mot Ingebergs 26. Toppscorer i regionskampen totalt er Lars Mikalsen med sine 11 mål. Henrik Mellum er i følge stjernehimmelen regionskampens beste spiller med sine 12 stjerner. Ole Johnny Sundt, Torstein Frogner, Even Egeberg, Kristian Mykleset, Trond Søby og Lars Mikalsen er de eneste av de totalt 25 spillerne som har representert et av lagene som har spilt samtlige regionskamper siden starten i 2003.

Hvordan påvirkes resultatet av…

… været?

I solskinn har Ridabu ut i fra statistikken en liten fordel da de står med tre solskinnsseiere (kamp 2. 2003, 2004, 2008) mot Ingebergs to (kamp 1. 2003 og 2006). Målforskjellen i kamper i solskinn er på hele 20-16 til Ridabu. Skulle det derimot regne på kampdagen står de to lagene med en seier hver i henholdsvis 2005 (Ridabu vant 5-4) og i 2007 (Ingeberg vant 6-3). I regnvær har vi da en målforskjell på 10-8 i favør Ingeberg.

… hvem som scorer først?

Statistikken kan også fortelle oss at det laget som scorer først uten unntak også er det laget som vinner regionskampen. Merkelig nok har ikke dette vært en kjent sak tidligere, men en skulle tro at denne opplysningen vil påvirke begge lags tilnærming til årets kamp.

… at antall tilskuere?

Hver gang Ingeberg har vunnet har det befunnet seg et tilskuertall på tribunene som har vært et oddetall. Henholdsvis 5, 25 og 35 overvar kampene i 2003, 2006 og 2007 hvor Ingeberg dro i land seieren. Riktignok har det også forekommet Ridabuseiere med et oddetall antall tilskuere, men de blåkledde vet også hvordan man skal vinne når tilskuertallet er et partall som i kamp. 2 i 2003 og i 2004. Ved et maksimum antall publikummere (det var 35 tilskuere tilstede både i 2007 og i 2008) har begge lagene en seier hver. De gangene publikum mer eller mindre har uteblitt som i begge kampene i 2003 har også begge lagene tatt hver sin seier.

… at Trond Søby scorer?

Hver gang Trond Søby har puttet for Ingeberg har de røde og hvite kunnet strekke hendene i været ved endt match. Søby har puttet i henholdsvis kamp 1. i 2003 og i 2007 og begge ganger vant Ingeberg.

… at Vegard Lunde vokter Ridabumålet?

Vegard Lunde har faktisk til gode å slippe inn mål i regionskampen. Lunde har voktet Ridabus mål kun en gang (2008) og greide den gangen som historiens andre keeper å holde nulle i en regionskamp. Følgelig er også Ridabu ubeseiret med Lunde mellom stengene.

… at et av lagene leder til pause?

Det laget som leder til pause har med kun et unntak vunnet regionskampen. I 2005 ledet Ingeberg 4-2 til pause, men fikk seg en real kalddusj i andre omgang og tapte til slutt kampen 5-4. En gang har lagene gått til pause med uavgjort (0-0 i 2008). Den gangen trakk Ridabu det lengste strået og vant til slutt 1-0 over Ingeberg.

Kjekt å vite:

• Even Egeberg (født 17.10.1986) er den yngste spilleren i regionskampen. Han debuterte 16 år, 8 måneder og 22 dager gammel i regionskampens første kamp i 2003. Sannsynligheten for at vi noen gang skal få en yngre debutant er forsvinnende liten så Egeberg kan nok smykke seg med denne rekorden til evig tid.

• Gudmund Velle er den foreløpig eldste debutanten i regionskampen. Det er uvisst når herremannen er født, men sikre kilder melder at sørlendingen var 29 i sin debut i 2003.

• Jon Arne Johansen (født 11. september 1975) er den eldste spilleren i regionskampen. Med sine 33 år på baken kan han sannsynligvis kalle seg eldst på banen så lenge han fortsatt spiller.

• Henrik Mellum har med sine to selvmål rekorden hva antall mål scoret i feil ende angår. Det faktum at han scoret begge disse i en og samme kamp så vel som at ingen andre har scoret selvmål før gjør at han også har rekorden når det gjelder antall selvmål scoret i en og samme kamp.

• Rekorden for flest mål scoret i en og samme kamp innehas pr. dags dato av to spillere. Lars Mikalsen scoret 4 mål i regionskampens første kamp i 2003 og David Arnesen scoret 4 i 2005. Siden begge spillere greide dette kunststykket i sine respektive første kamper innehar de også rekorden for antall mål scoret i debuten.

• Even Egeberg og Ole Johnny Sundt er de eneste som kan skryte av å ha bekledd samtlige posisjoner på banen i regionskamp. Egeberg hadde greid denne bragden allerede i kamp nr. tre i 2004, mens Ole Johnny Sundt fullførte dette mesterstykket etter å ha voktet Ridabus mål i 2007.

• Edvard Erken er den keeperen som har hentet flest baller ut av nettet i regionskamp. Hele 20 ganger på 5 kamper har Dystingbogutten måttet ta den tunge veien inn i eget nett for å hente ut ballen.

Dette har du ikke tenkt over før:

• Hele syv spillere er fra tid til annen avhengig av briller for å fungere som vanlige folk i dagliglivet. Amund Torp, Torstein Frogner, Jon Arne Johansen og Henrik Mellum er de synssvake på Ridabum mens Kristian Mykleset, Sindre Øverstad og Magne Søby er de Ingebergerne som er plaget av dårlig eller sviktende syn.

• Hele fem spillere kan skryte av å ha en tatovering et eller annet sted på kroppen. Disse fem er Espen Arnesen (runer på underarmen), Dag Grytli (sol på ryggen), Cato Olastuen (klosser på armen?), Brage Bevolden (selvkomponert ”C” på foten) og Edvard Erken (opptil flere, men i alle fall kinesiske tegn på brystkassa).

• Kun en spiller kan skryte av å ha hatt samme boplass gjennom hele regionskampens historie. Ridabus lagleder Ole Johnny Sundt har nemlig bodd hos sine foreldre, Solfrid og Johnny i Torstingbuveien 34 på Ridabu hele sitt liv. Her har Ole Johnny nytt godt av mor Solfrids middagsretter gjennom snart 26 år. Han anslår selv at medisterkaker i brun saus er den retten han har fått servert flest ganger. Far i huset, Johnny, liker ikke fjærkre til middag. Selv synes Ole Johnny at dette er noe av det beste han får servert.

• Ingen så langt har scoret mål med hodet i regionskamp. Ole Johnny Sundt var dog nære på i 2004 da han reflekterte Jon Arne Johansens frispark i mål med nakken.

• Straffespark har aldri blitt utdelt i regionskamp. Ei heller røde kort.

På bankett har dette skjedd:

• Kun en deltaker har noensinne badet på banketten. Magnus Grønsveen fant det for godt å ta en dukkert i en regnvåt grøft på Black River under banketten i 2005. At han til dags dato er kjent som den eneste linjemannen i Norge som løper opp og ned linja med ei flaske Captain Morgan på inner’n kan ha hatt noe med saken og gjøre.

• Ingebergsangen er bli sunget i snitt 2,5 ganger pr. bankett siden den for første gang dukket opp i 2004.

• Grillmat har blitt fortært på hver eneste bankett siden 2004. Grillpølser er mest populært blant deltakerne, men grillribbe, flintstek, entrecote og Grandiosa har også blitt slengt på grillen av enkelte.

• Kun en gang har det representanter for det mindre fotballgale kjønn deltatt på bankett. Dette skjedde i 2006 da Brage Bevolden inviterte tre jenter til Black River Park etter kampen.

• En jury har på hver bankett kåret kampens spillere, mål og prestasjoner. Denne har bestått av en rekke forskjellige synsere, men vil antakelig i år bestå av formann Martin Holt Juliussen, nestformann Andreas Balstad , Marius Fossum og Nils Aage Hafsal.

Kommentarer (5)

Nå må du ikke glemme at Espen stod i mål noen minutter i 2006, og holdt nullen, før Erken kom inn som innbytter.

Skrevet av Trine den 08.07.09 08:42 | #2169

Det har du helt rett i Trine. Kommer til å måtte gjøre en hel del justeringer etter årets kamp så da skal je få med Ebbes korte keeperkariere også. Godt observert.

Skrevet av mikk den 08.07.09 11:53 | #2170

Synes det også burde nevnes at jeg er den eneste spilleren som også har dømt. så vidt jeg han huske så er jeg vel det

Skrevet av Vegard den 08.07.09 13:55 | #2172

Det er je veldig klar over, Vegard. Skal ta tak i en del ting etter kampen så kan vel se om je ikke får lagt ved det og...

Skrevet av Mikk den 08.07.09 15:39 | #2173

for all del, jeg er jo nevnt i teksten. men det er et artig poeng synes jeg da

Skrevet av Vegard den 08.07.09 19:27 | #2174

Skriv en kommentar

(Hvis du ikke er registrert hos TypeKey må du vente på at webmaster godkjenner kommentaren. Det vil ta litt tid.)