Fotoalbum | Fredagsportrettet | Kampene | Reportasjer | Spillerne | Statistikk

-Jeg har alltid vært 100% ærlig!
EVEN FOSSUM EGEBERG
Født: 17. oktober 1986
Utdannelse og yrkeserfaring: Katta, et år på grensa, 40 studiepoeng fra Høgskolen i Hedmark. Bikker snart to år som barnehageassistent i Tigerstaden. Har ellers vært bla postmann, sauesanker og slitsom men særs dyktig telefonselger. Gjør også karriere som miljøarbeider for Oslo Kommune.
Leser: I utgangspunktet det jeg blir bedt om av skole og jobb. Og aviser. Men som et ledd i å forberede meg som student har jeg lest litt det siste året. Det har gått i’n Stieg L. Post Office av Charles Bukowski var fet. Prøvde meg på engelsk versjon av The Road av Cormac McCarty. Så glad var jeg foreløpig ikke i å lese, gitt.
Hører på: Mye forskjellig. Glad i shuffle på iPoden. Likje bla The Shins, Håkan, Band of Horses og Glasvegas.
Ser på: The Wire, Twin Peaks, Sopranos, Band of Brothers, Extras, Entourage, Familiy Guy, Rescue Me, Generation Kill, Mad Men, nyheter og fotball.
Favorittformasjon:Røper ikke favoritt Regionskamp-formasjon, men i normal 11’er liker jeg best 4-4-2. Enkel rollefordeling, noe dessverre mange fotballspillere trenger.
Ellers: Er jeg så heldig at jeg er en del av Dynamo Mjøsa. Tidenes fotballklubb.

Kommer man fra Ingeberg har man det i kjeften, som dem sier. I hard konkurranse med medspillerne er kanskje Even Egeberg (22) den det smeller mest fra. Han har tidligere uttalt seg veldig negativt til at spillere som ikke har spilt alle kampene har blitt intervjuet her på regionskampen.net, mens han selv har blitt utelatt. Vi bestemte oss for å gjøre noe med det, og satte oss ned med Even for en prat.

Hvordan ser det ut for din egen deltagelse i årets kamp?
-I og med at fysioterapeuten min har gitt opp å diagnostisere kneet mitt, og avsluttet siste fysiotime med å se meg i øynene og melde at det er mulig jeg aldri kan spille fotball på det nivået jeg gjør, var det i utgangspunktet mørkt. Men i det siste har det virka bedre og jeg har gjennomført en hel Dynamo Mjøsa trening uten smerter. Siden vi trener altfor sjelden vet jeg ikke om jeg får trent meg opp nok til å spille utpå. Jeg ga meg sjøl 10% før den nevnte treninga. Nå er jeg på 20%. Samtidig pumper jeg jønn på Elixia og da får jeg trent opp kneet sånn halvveis. Liker å være pessimist og heller bli positivt overraska. Sånn tilstanden er nå melder jeg at jeg i værste fall kan stå i mål. Dette er dog ikke ønskelig fra verken min eller Ingeberg sin side. Jeg er jo en utpåspeller som mor mi måtte presisere til en av mine første Fart-trenere, da han prøvde tvinge meg til å stå enda en kamp i mål. I år slet jeg attpåtil med å bytte vakt på jobb, men heldigvis ordnet det seg slik at jeg i alle fall kan være med på kampen. Dessverre må jeg nok ta en tidlig kveld, men heldigvis er jeg ikke så viktig på banketten. Der er vi gode uansett.

-Det å være usikker inn mot en sånn årlig begivenhet er helt forferdelig. Det hender jeg våkner svett om natta og er på nippet til å gråte. Hver kamp jeg ikke kan delta for fullt i er et personlig nederlag og jeg føler jeg skuffer medspillerne mine. Jeg unner ingen å være i en slik situasjon, ikke engang Ridabu-spillere.

Folk som har fulgt med på regionskampsirkuset gjennom flere år, vet at det alltid er usikkert om Even spiller. Likevel ender det alltid med at han spiller.
-Selv om Dag og Jønni har en tendens til å ikke tro på meg, liker jeg, og Ingeberg generelt, å spille med åpne kort når det gjelder tropp inn om kampen. Jeg har alltid vært 100% ærlig både overfor Ridabu og mitt eget lag når det kommer til skadesituasjon. Fakta faen er at vår herres skaper la på røret når han skulle skape mine bein. Eller så har farsjan dårlig kvitt. Hvem vet? Jeg er rett og slett Owen Hargreaves og Ledley King i en og samme person. Dynamo Mjøsa kan følgelig ikke skilte med et støtteapparat på lik linje med United eller Tottenham, og når a-lagsfysioterapeuten til Norges fotballag ikke blir klok er det ikke lett. Det er kjett, men livet er som kjent kjett.

Føler du at du er for god til å brukes som keeper?
-Ja og nei. Jeg vet at jeg har noe å bidra med utpå, men stallen vår er som kjent ikke stor. Vi har ikke slike luksusproblemer som Ridabu har. Vi har en sårbar tropp. Sånn situasjonen ofte har vært med at vi får et forfall, må enkelte få større arbeidsoppgaver og da kan det bli spett med offensive krefter. Jeg har stor respekt for Mikko Magic som er målgjører’n vår, men jeg vet at vi to har et unikt samarbeid som ofte bidrar til farligheter. Samtidig har vi vunnet med meg i mål så vi er ikke helt avhengige av meg utpå.

-Kampen i fjor gir et godt bilde. Hjelper ikke hvor god jeg er i mål, når vi ikke presterer framover. Klart, vi kunne vært heldige med 1-0 seier eller uavgjort, men sånn ble det altså ikke. Vi møter et godt lag. Et likt utgangspunkt kunne fort gikk oss fire-fem i sekken. Jeg er ikke Gud med hansker. Sannheten er at med en komplett tropp kan vi finne på å slå Ridabu med kalassifre. Og ved en komplett tropp spiller jeg utpå. Dessverre har vi ingen andre å putte i mål og da blir det et lett valg når vår opprinnelige keeper er skada. I år håper jeg på Fladsrud i mål.

Tronds deltagelse har også vært usikker. Hvor viktig er Trond for laget?
-Trond er kanskje den viktigste spilleren. Jeg ble svært glad når han fikk innvilget perm. Han er allsidig og til tider enorm. Og det er akkurat det vi trenger for å vippe kampen i vårt favør. Samtidig ville jeg ikke byttet ut en eneste Ingeberger for en Ridabu-spiller. Vi fungerer som et lag og det er som et lag vi slår Ridabu. Sammensetningen av Ingeberg er unik og vi oser av energi på et helt annet nivå enn Ridabu.

Hva syns du om Ridabu-spillerne på banketten?
-Bankett er en del av pakka hele regionskampen har å tilby spillerne og de eksklusivt involverte. Du kan heve det over enhver bryllupsfest, nyttårsfest eller juleølsmaking. Selv om vi er bitre fiender før og under kamp, blir den vennlige praten/gjennomgangen av kampen over en lettere svidd flintstek og øl, en vanvittig fin avslutning. Ingeberg briljerer på mange måter banketten, det kan alle være enige i. Vi slår Ridabu på mange felt. Men banketten hadde manglet noe uten Ridabu-gjengen. Det blir som et nachspiel uten damer: det kan bli veldig bra, men det er alltid best med. Vi har en fin «rollefordeling» som jeg er fornøyd med. På en annen side: bankett er viktig, men ikke viktigst. Vinner vi kampen er det for meg klinkende likegyldig hvordan banketten med eller uten Ridabuspillere forløper seg. Da kan Grønnern like godt drikke Munkholm.

Når det gjelder selve opplegget «regionskampen» kan ikke Even få fullrost det nok.
-Regionskampen er nok den beste tradisjonen gjengen vår har dratt i gang. Og tradisjoner skal man som kjent ikke kimse av. Hele opplegget oser av kvalitet og sjarm. Jeg tror de fleste som bivåner kampen og som kjenner opplegget er fantastisk misunnelige på oss. Det må være på lik linje som å se EM/VM/CL-finalen, jeg kan ikke skjønne noe annet.

-For et år tilbake hadde jeg en lengre prat med en Ridabu-spiller om å «step it up a notch» hva gjelder banketten. Det er nok liten tvil om det er mange ideer som ligger og godgjør seg og som kanskje en dag kan bli realisert, men jeg tror det er viktig å ikke ta vann over hodet. Vi kan ikke dra en TV2 på tippeligaen. Når det er sagt er jeg veldig for utvikling og forbedring. Det er alltid noe vi kan bli bedre på. Men dette må skje gradvis. Personlig sliter jeg enkelte ganger med å holde igjen engasjementet og det kan kanskje irritere noen, men jeg kan forsikre om at det utelukket er godt ment. Et forslag vi har vært inne på er å få filmet selve kampen. Det bør være et mål i den nærmeste framtid. Sammen med Ole Johnny har jeg tatt på meg litt av hovedansvaret rundt organiseringen og det er en rolle jeg liker. Vi er venner vi, jeg og Ole Johnny, selv om det ofte forekommer uenigheter.

-Jeg håper og tror engasjementet for kampen vil vare i lang lang tid framover. Helt til vi sitt på Finsal og gape i rullestolen iført bleie og smekke foran flatskjermen som viser dvd’en «Regionskampen 2035».

Skriv en kommentar

(Hvis du ikke er registrert hos TypeKey må du vente på at webmaster godkjenner kommentaren. Det vil ta litt tid.)