Fotoalbum | Fredagsportrettet | Kampene | Reportasjer | Spillerne | Statistikk

Ingebergs antibiotika
SINDRE ØVERSTAD
Født: 5. mars 1986
Utdannelse og yrkeserfaring: Hang noen år på Katta, så hang jeg noen år i en barnehage. Nå henger jeg på Høgskolen i Oslo. Planen for fremtiden er å henge på no sjukehus.
Leser: «Sykdomslære. Indremedisin, kirurgi og anestesi» av Jacobsen og crew. Anbefales ikke. Har planer om å lese Abo Rasuls ”Unfun” så fort sjansen byr seg.
Hører på: Knallhard fuckings rock’n’roll, baby!
Ser på: EM. Life is good.

I mange år slet gutta fra Ingeberg med å få has på Ridabubakteriene. Men som penicillin ble også Ingebergs joker Sindre Øverstad (22) oppdaget ved en tilfeldighet.

Er du Ingebergs redningsmann?
- Nei. Jeg er en brikke i puslespillet, på lik linje med alle andre på Ingeberg. Det er klart, ikke alle brikkene kan være en del av huset eller den pene dama, noen må være de møkksvære blå himmelpartiene. Men de trengs de også, himmelpartiene.

Ingen himmel, ingen...
- ...snø, det er helt riktig.

Men en joker kan en vel si at du er?
- Du kan kalle en spade for et truseinnlegg, men det er fortsatt en spade.

Tilsynelatende uberørt av sin nye proffstatus i Osloklubben med innlandsrøtter (Dynamo Mjøsa, red. anm.) nyter vi sola på St. Hanshaugen. Det er kun kort tid til sesongens høydepunkt sparkes i gang på Black River Park. Forventningene er større enn noen sinne til denne unge Ingebergspissen.
- Det er klart det skal bli spennende å se hvordan nivået vil være i år. Jeg har jo gleden av å se spillere som Even (Fossum Egeberg, red. anm.) og Cato (Olastuen, red. anm.) på treningsfeltet hver, ehm, trening, og jeg må si at ting ser bra ut.

Du har virkelig gått gradene, du. Fra fotograf via juryen og inn i Ingebergvarmen, med treninger i Oslo på si. Hvordan føles det å komme inn i regionskampopplegget?
- Det føles selvfølgelig kjempebra. Var vel den beste dagen i mitt liv da jeg fikk beskjeden om at det var reservert en plass til meg på laget. Tror innsatsen på Løkka hjalp meg mye. Jeg og kaptein Olastuen har snakka mye om hvordan Ingeberg er vårt landslag. Og selv om jeg er relativt fersk i Regionskampsammenheng (dette blir Sindres 3. år, red. anm.) føles det som det er å komme hjem når vi møtes i Hoppbakken dagen før dagen. Alle gutta er helt fantastiske, miljøet er rett og slett unikt.

Dette tror du er noe Ridabu mangler, eller?
- Det kan godt være at Ridabugjengen ser på seg selv som en bra gjeng, det aner jeg ingenting om. Men det er klart, etter to strake Ingebergseiere begynner vel stemninga å bli lettere trykket i den leiren og. Skal bli spennende å se hvordan de takler det. De snakker mye om marginer og «nesten». Men nesten river som kjent ingen mann av hesten. Det som er helt sikkert er at det blir en krig.

Og du er klar for krig?
- Som en jaguar i skogen!

Jaguarer bor i skoger, eller?
- Aner ikke.

Tiden utenfor fotballen blir brukt på skolearbeid. Utradisjonelt nok har denne fotballspilleren planlagt en karriere som røntgenfotograf.
- Det er klart det kan bli litt mye av og til, men det er viktig å prioritere utdanning. Det kommer et liv etter fotballen også. Greit å være litt forberedt til det også, selv om det nå er fotball som står i høysetet.

Og hvem vinner regionskampen i år?
- Det får vi ikke vite før det er over. Blir nok jevnt, men jeg og resten av gutta skal selvfølgelig gi alt vi har, så får vi håpe og tro det holder til Ingebergseier i år. Det er viktig å ha trua, og det er forsåvidt vanskelig å ikke ha trua når Don Mikalsen og Captain Olastuen styrer Ingebergskuta. Hadde nok ikke vært dumt å dra på bankett med tre på rad når Mykleset spiller opp til dans, for å si det sånn.

Kommentarer (1)

Elsker metaforene. Trur je er forelska je, Sindre.

Skrevet av mikk den 20.06.08 17:41 | #1536

Skriv en kommentar

(Hvis du ikke er registrert hos TypeKey må du vente på at webmaster godkjenner kommentaren. Det vil ta litt tid.)