Fotoalbum | Fredagsportrettet | Kampene | Reportasjer | Spillerne | Statistikk

En måned igjen - hva sier Lars og Ole J?

Lars Mikalsen tror spillerne kommer til å kjøre en beinhard egentrening.

Ole Johnny Sundt gir 3,80 i odds på uavgjort.

Det er i dag kun en måned igjen til årets regionskamp, den sjuende i rekken. Vi har tatt en prat med de to laglederne, eller talsmennene, eller hva de nå er, og stilt dem noen spørsmål.

Hvem kommer til å spille på laget ditt i år?
Lars Mikalsen: Troppen som er tatt ser ut som følger: Fladsrud, Olastuen, Mykleset, M. Søby, T. Søby, Bevolden, Øverstad, Egeberg, Mikalsen. Dette er bare en såkalt foreløpig tropp, eller «bruttotropp» som dom ville sagt i andre store mesterskap. Nå er det ikke slik å forstå at noen av disse står i fare for å bli vraket inn mot kampen, men vi har et par spillere som sliter med et par kjedelige skader som kan komme til å sette deres deltakelse i fare. Det skal selvsagt mye til for at folk faller fra, men jeg kan ikke for øyeblikket skryte på Ingeberg en skadefri tropp til regionskampen.
Ole Johnny Sundt: Etter mye om og men ser det ut som vi får stablet en gjeng på beina. Vi har forfall fra Vegard Lunde som er Afghanistan og Edvard Erken som er like vanskelig å få tak i som Dede Andersson. (Red. anm.: Det er nå trolig at både Erken og Lunde stiller i blått under årets regionskamp.) David Arnesen er trolig borte når kampen spilles. Ellers håper vi å børste støvet av den gamle kjempen Jon Arne «Der Bomber» Johansen, som sist ble sett syklende til Løten på vei til jobb, noe som lover bra for formen. Amund og Dag er tilbake fra Sør-Amerika, mens Gjerlaug er spilleklar etter å ha vært indisponibel de siste årene. Ellers er det de samme gamle fjesene som spiller. Eneste usikkerhetsmomentet er hvem som tar opp hansken som jeg kastet fra meg på 6-3 i fjor.

Hvordan kommer forberedelsene til å være måneden før kampen?
Lars: Som kjent er det mange av gutta som pleier formen hos forskjellige klubblag, og dette er noe jeg som lagleder må respektere. Disse det gjelder skal få lov til å konsentrere seg om sine respektive klubber til vårsesongen er over, men så fort de da er klare til å fokusere på regionskampen regner jeg med de selv tar ansvar for å holde formen ved like inn mot samlingen. De øvrige, som ikke spiller aktivt, stoler jeg på at kjører beinhard egentrening for å komme i form til vi møtes i hoppbakken til fellestrening dagene før det smeller..
Ole Johnny: Vi har i utgangspunktet en ordentlig jobb å gjøre, men slik det ser ut nå får vi ikke samlet troppene før onsdag uken før. Dermed blir det opp til hver enkelt å holde seg i fotballform fram til da.

-Ryktene går om at lagene skal kjøpe seg nye drakter?
Lars: Mange vil nok bli overrasket over å se Ingeberg i matchene drakter i årets kamp. Norge, Blackburn Rovers, Manchester United og Fart-blandingen blir i år byttet ut med rød/hvite Ingebergdrakter. Nike kom for noen uker tilbake med et godt tilbud til oss som vi etter litt betenkningstid valgte å takke ja til. Det er selvfølgelig litt vemodig å pensjonere de tradisjonelle draktkombinasjonene, men vi velger, som de beste lagene, å handle mens vi er på topp. Jeg tror de nye draktene vil falle i smak hos alle som har et hjerte som banker for Ingeberg, og jeg tror vi vil oppleve mange høydepunkter ikled vår nye rustning.
Ole Johnny: Det er usikkert om det blir nye drakter på Ridabu. Vi er på mange måter like Rosenborg. En rik klubb, men bruker ikke penger på unødvendig dill og dall. Dermed blir det spennende å se hva som skjer i perioden fram mot kampen. Per nå ser det ut som om vi spiller i de faste draktene våres.

Hvordan tror dere det ender i årets kamp? Hvem er favoritter?
Lars: Kampen blir som vanlig bli en jevn og intens afære med knallharde dueller og høyt tempo. Her har vi de to siste årene hatt marginene med oss og til slutt tatt seieren med hjem. Det at vi har med oss to strake i bagasjen kan være med på å gi oss det lille ekstra som skal til for at vi for tredje gang på rad tar seieren hjem. Nettopp dette gjør vel også sitt til at vi må finne oss i å bære favorittstempelet inn mot årets match. Mange mente at dette også var tilfellet i fjor og vi beviste vel da at dette er en posisjon vi kan trives med.
Ole Johnny: I år er det ingen tvil om at det er Ingeberg som er favoritter. Etter noen år med Ridabu dominans må vi nå tilbake til sommeren 2005 for å finne sist Ridabu-seier. Det taler for så vidt litt i Ridabu sin retning, med tanke på motivasjon, men på en annen side er det jo klart at Ingeberg for første gang siden 2004 ser muligheten til å gå forbi sammenlagt.
Min odds for kampen blir:
Ridabu – Ingeberg 2.25 – 3,80 – 2.10

Noen jokere?
Lars: Det er alltids noen som kommer inn og overrasker litt i disse kampene. Sindre Øverstad er en som har sklidd inn som vår joker i de to kampene han har vært med så langt, og kan meget vel bli den som stikker seg ut i år igjen. Hans klubbkamerater i Dynamo Mjøsa, Egeberg og Olastuen kan også meget vel bli de som virkelig slår til, samtidig som jeg er meget spent på å se hva den hjemvendte utenlandsproff, Bevolden, har tatt med seg fra balløya.
Ole Johnny: Som alle andre regionskamper er det spillere man ikke på forhånd hadde regnet som de beste som skaper overskrifter, Dette vil muligens skje igjen i år.
Ingeberg sitt lag er solid i alle ledd, og som tidligere nevnt er min beundring for Lars Mikalsen stor. For å komme med et råtips tipper jeg at Cato Olastuen og Torstein Frogner begge vil spille en viktig rolle i årets kamp.

Og hvem vinner kampen etter kampen, altså festen?
Lars: Jeg registrerer at Ridabu mobiliserer som aldri før for å forsøke å ta sin første triumf på denne arenaen. Dessverre tror jeg rett og slett det ikke finnes nok talent i laget deres til at de noen gang vil kunne hamle opp med oss, sjøl om deres Sør-Amerikanske vri jo er fiffig nok. Monsen og E. Arnesen er jo gamle travere som sikkert kommer til å henge med ei stønn, men når den feite dama først bestemmer seg for å synge vil det nok være til tonene av «Ingebergsangen» i kor med oss.
Ole Johnny: I utgangspunktet spiller det ingen rolle hvem som vinner festen så lenge vi vinner kampen. Lagmessig føler jeg at Ingeberg ligger et hestehode foran, mens vi har festens Ronaldo i Espen Arnesen. Han går utapå de fleste. Blant publikum kommer Magnus ”Van Persie” Grønnsven til å vinne i år også.

Kommentarer (3)

Ryktene som svirrer om regionskampen her nede i Argentina skal ha det til at banketten i aar skal holdes paa Markeng. Isaafall en glimrende nyhet, spoer du meg!

Mulig aa faa en avkreftelse/bekreftelse fra husmannen sjoel ell?

Skrevet av Arild den 14.06.08 00:21 | #1521

Det kan vel være hold i de ryktene. i alle fall har a mor å'n far vært positive så langt. Problemet ligger vel i at dom aller helst burde være borte den aktuelle kvelden siden jo en regionskampbankett ikke akkurat er peanuts i festmålestokk. Det faktum at dom da akkurat er hjemmat fra tre uker på loffen på Balkan kan derfor tale litt i mot. Jobber videre med saken så skal je sjå om det går an å få jaga dom på hytta el et eller anna slik at ryktene etterhvert kan bli harde fakta.

Skrevet av mikk den 14.06.08 16:12 | #1524

Er nok av pur medlidelse for min mor og far nødt til å avkrefte ryktene om at det blir bankett på Markeng etter årets kamp. Riktignok er dem positive til festligheter, men som nevnt er nok dette litt fordi dem ikke helt vet hvor ille detta blir. Det faktum at dem akkurat er hjemme fra tur er en ting, men at dem også skal ut på tur igjen tirsdagen etter er enda en grunn til at dem nok ikke reiser bort. Dermed må vi kikke oss om etter alternativer, folks!

Skrevet av mikk den 17.06.08 18:56 | #1531

Skriv en kommentar

(Hvis du ikke er registrert hos TypeKey må du vente på at webmaster godkjenner kommentaren. Det vil ta litt tid.)