Fotoalbum | Fredagsportrettet | Kampene | Reportasjer | Spillerne | Statistikk

Mikalsen herjet da kollektivet seiret


FOTBALLFAKTA
Ridabu - Ingeberg 1-4 (1-1)
HAMAR: Regionkamp 7-er
Hjellum - 11. juli 2008
48 tilskuere
MÅL
Ingeberg: M. Søby, Mikalsen (2), Johansen (sjølmål).
Ridabu: Mellum.
DOMMER
Simen Fossum Egeberg.
GULE KORT
Ingen.
LAGENE
Ridabu: Lunde, Gjerlaug, Grytli, D. Arnesen, E. Arnesen, Torp, Mellum, Monsen, Frogner, Sundt, Johansen.
Ingeberg: Farmen, M. Søby, Mykleset, Olastuen, Bevolden, Egeberg,T. Søby, Øverstad, Mikalsen,.

*** TRE STJERNER ***
Mellum (Ridabu)
Mikalsen (Ingeberg)
** TO STJERNER **
Grytli (Ridabu)
T. Søby (Ingeberg)
* EN STJERNE *
Gjerlaug (Ridabu)
M. Søby (Ingeberg)

Ingeberg-spillerne feirer etter at Mikalsen har skåret.
Foto: Lars Gråbergsveen.
HJELLUM: Etter å ha scoret to mål og tidvis herjet med Ridabu sitt forsvar ville ikke Lars Mikalsen høre snakk om sin egen rolle i Ingebergs 4-1 seier over Ridabu i årets regionskamp. I stedet dro han fram det sterke kollektivet som nøkkelen til suksessen.
Av Ole Johnny Sundt

«Dette var en lagseier. Det er der vi er best, som lag, vi vinner sammen og taper sammen. Vi er et kollektiv, mens Ridabu for det meste består av enkeltspillere som bruker mer tid på å kjefte på hverandre enn å kjempe for hverandre. Det var kollektivet som seiret, noe som gjør at seieren smaker enda bedre», fortalte en kjempefornøyd Lars Mikalsen etter Ingebergs resultatmessige nedstabling av Ridabu. Dermed utlignet Ingeberg til 4-4 i antall Regionsmesterskap.

Foran nesten 50 tilskuere i strålende solskinn på Black River Park ble Lars Mikalsen den store helten da han sørget for 2-1 og 3-1, begge i dårlige Ingeberg-perioder. Mikalsen sto også bak det som ble spikeren i kista for Ridabu, da han var nest sist på Jon Arne Johansen sitt selvmål.

Ingeberg tok ledelsen midtveis i 1.omgang etter at Magne Søby brøytet seg vei gjennom Ridabu sitt forsvar og enkelt satte ballen til side for Ridabu-keeper Vegard Lunde. Magne Søby, som grunnet skade, måtte stå over forrige Regionskamp, var strålende i Ingeberg sitt midtforsvar gjennom hele kampen, men er ikke kjent for å være den største måltyven og overrasket både seg selv og publikum da han dunket inn ledelse for Ingeberg. Målet kom i en periode der Ridabu slet med å få ballen til å rulle, og ble gang på gang stoppet av kjempende Ingebergspillere, som virkelig hadde «møtt opp» til kamp denne lørdagen.

Utover i omgangen fikk Ridabu mer dreis på spillet, og kom tilbake etter en kjempeprestasjon av Ridabus kaptein Henrik Mellum. Den tøffe forsvarskjempen snappet til seg ballen på egen halvdel, satte fart fremover, og dunket ballen i mål til tross for godt press av Ingebergs forsvar. Etter målet tok Ridabu fullstendig over kampen, og lagene kunne ta pause på 1-1 etter å ha hatt en halvdel hver av omgangen.

Utifra avslutningen av 1. omgang trodde nok mange av de oppmøtte at Ridabu ville ta kommandoen fra start i 2. omgang. Ridabu skuffet ingen, men det var Ingeberg som fikk det viktige 2-1 målet da Lars Mikalsen ut fra ingen ting vant en hodeduell mot Hans Magnus Gjerlaug og Vegard Lunde, og ballen forsvant bak Lunde og i nettmaskene. Et typisk goalgettermål fra kampens ener.

Frustrasjonen bredte seg raskt i Ridabu-leieren, men de tok likevel et lite tak i kampen og skapte tre-fire 100%-sjanser, uten at det førte til scoring. Nærmest var Espen Arnesen med et skudd som smalt i tverrligger og ned, som også kanskje var over streken, uten at det fikk tellende resultat. Ikke lenge etter utnyttet Lars Mikalsen et passivt Ridabu-forsvar og la på til 3-1 for Ingeberg. En flott scoring av Mikalsen, men burde muligens ha vært annullert ettersom ballen trolig var over dødlinja tidligere i angrepet. Stolpe ut for Ridabu, og stolpe inn for Ingeberg. Etter dette klarte Ridabu aldri å løfte seg, og Ingeberg gjorde det ikke enkelt for dem gjennom disiplinert og godt forsvarsspill, anført av en glimrende Trond Søby som fungerte som defensivt anker hos de røde.

Jon Arne Johansen ble kastet inn i et desperat håp om å få en redusering mot tampen av kampen, men den tidligere spisskjempen endte heller opp med å sette ballen noe uheldig i eget mål, og Ingeberg kunne juble for 4-1 som Regionsmester 2009. En fortjent seier i en kvalitetsmessig dårlig fotballkamp, men hvor spenningen og lidenskapen veide opp for manglende ferdigheter.

Med sin tredje seier på fire år, er det liten tvil om at Ingeberg har et mannskap godt nok for å vinne ytterligere tre på de neste fire. Dette bekymret Ridabu-ledelsen etter kampen:
«Jeg forklarte gutta på lagmøtet at vi slo Ingeberg 3-0 med Frogner, Johansen og meg selv på banen gjennom hele kampen. Etter den gang har vi forsterket med brødrene Arnesen, Gjerlaug, Monsen og Torp, samt at vi har skiftet keeper, mens Ingeberg har hentet Øverstad, Grønsven og Farmen. Med all respekt for de tre nevnte Ingeberg-spillerne, skulle jeg mene at våre fem nysigneringer skulle være hakket vassere enn Ingebergs. Tallenes tale er likevel klar – det står 3-3 i kamper etter den nevnte 3-0 kampen i 2003, noe jeg ikke kan annet enn å hylle Ingeberg for», sa en svært deppet Ole Johnny Sundt til Regionskampen.net før han satte seg i bilen til lagkamerat Johansen og forsvant fra Black River Park.

Tilbake i garderoben satt en slukøret gjeng fra Ridabu, mens i den røde delen av garderobeanlegget var stemningen på kokepunktet. «Dette var en utrolig viktig seier. Med tap i dag ville vi sammenlagt vært to kamper bak, og kunne med det først tatt igjen Ridabu i 2011, og tatt tronen alene i 2012. Nå kan vi stå på toppen alene igjen allerede neste år”, gliste Lars Mikalsen, mens han tok seg en velfortjent seierspils. «Førersetet er ledig igjen, og om et år vet vi hvem som har tatt det», avsluttet han før han og resten av Ingeberg laget reiste på bankett for å feire årets triumf.

Kommentarer (8)

Kjempefint referat! Får stort sett fram hvordan kampen var. Deilig å lese etter at man har vunnet kampen, for å si det sånn.

Men jeg har lyst til å komme med en "avsløring," rettet mot skribenten, der han hevder at ballen kan ha vært inne på skuddet til E. Arnesen. Bare ta en titt på dette bildet: http://regionskampen.net/fotoalbum/main.php?g2_itemId=3266

Kan ikke skjønne annet enn at det her kommer tydelig fram at ballen aldri var over streken (med mindre den plutselig skifter retning i lufta rett etter at dette bildet er knipset).

Skrevet av Cato den 22.07.09 15:15 | #2201

På Ingeberg har vi kanskje vært flinkere til å hente inn kvalitet, mens dekk på Ridabu har tenkt mer kvantitet...eller?

Skrevet av Mikk den 22.07.09 21:09 | #2202

Når det gjelder det bildet Cato har jeg en ganske klar mistanke om at det er knipset i det ballen er på vei opp igjen.

Skrevet av Ole J. den 22.07.09 23:09 | #2203

Det kan det jo ikke være. Er bare å se på den retningen ballen har at den definitivt er på vei nedover. Ergo er den på vei fra tverrliggeren og ut på banen. Ferdig snakka!

Skrevet av Cato den 23.07.09 13:10 | #2205

Hvis ballen der er på vei ned, er det helt utrolig at Remi sier at ballen muligens var inne, og alle som sto der, samt gutta bak mål, mente den muligens var over.
I såfall er den jo ikke i nærheten overhodet.

Vi har ikke brukt dette på et påskudd for at vi tapte, og aldri klaga på den som var ute på 3-1 målet. Det som likevel frustrerer er at vi har hatt får mengde "stolpe ut" de siste årene. Det kan selv ikke du være uenig i.

Som du ser så hyller jeg jo Ingeberg, og at vi ikke kan få lov til å synes litt synd på oss selv uten at du har et behov for å gni det inn i trynet våres, er for meg motivasjon god nok til å trene meg ned 20 kilo og rundspille deg neste år...

Skrevet av Ole J. den 24.07.09 12:03 | #2207

Det har da virkelig ikke vært min hensikt å gni noe som helst noe sted. Jeg prøvde bare å komme med et svar på sprøsmålet om ballen var inne eller ikke, bare for å få det ut av verden. Både for vår skyld, slik at vi slipper å føle at vi ikke "fortjente" å vinne 4-1, og for deres skyld så dere slipper å gå rundt og tenke på at dere ble snytt.

Jeg ser du hyller Ingeberg, og det setter jeg pris på. Virkelig! Det er mer enn den gjengse Ridabuer evner å gjøre, og det viser bare at du er dem overlegen spør du meg. Tren deg gjerne ned 20 kg og rundspill meg, men ikke glem at du må runde Magne og...

Skrevet av Cato den 24.07.09 14:18 | #2208

Tydelig å se på denna plutselige angripinga at detta er noe som har løggi latent, Jønni? Ser ikke at Cato nevner noen av greiene du trekker fram, men du er kanskje flinkere enn meg til å lese mellom linjene. Jeg ekke spes god på det. Gir meg selv 2,6 av 10 på mellomlinjelesing.

Uansett, satt på no piler på detta bildet for å understreke skipper Olastuens poeng...
http://i165.photobucket.com/albums/u45/kukkpikk/olejfotball.jpg

Skrevet av kukkpikk [TypeKey Profile Page] den 24.07.09 17:58 | #2209

Det er jo tydelig at det bedrives bildemanipulering her. Etter hva jeg har hørt om og av skuddet (det smalt godt på denne sida av byen også) så vil jeg tro at en må bruke kamera fra NASA for å få et vettugt bilde av ei lærkule i så stor hastighet. Husk at e=mc i annen. Eller, det var i alle fall slik inntil Arnesen trosset de reglene vi kjente den gangen . . .

Skrevet av Kai Kristiansen den 29.07.09 10:55 | #2216

Skriv en kommentar

(Hvis du ikke er registrert hos TypeKey må du vente på at webmaster godkjenner kommentaren. Det vil ta litt tid.)