Fotoalbum | Fredagsportrettet | Kampene | Reportasjer | Spillerne | Statistikk

-Det største som har hendt meg som fotballspiller
ESPEN ARNESEN
Født: 19. juni 1982
Utdannelse og yrkeserfaring: Noe bortkastet skolegang, Truckfører klasse T1/2/4, Kommandoplasstroppens mest dekorerte soldat ved Jørstadmoen 00/01, Microsoft Certified Professional modul Xp. Tidligere truckfører, steinplukker og prøveinnsamler ved Bjørke Forsøksgård. Nå ansatt som Systemadministrator ved Norsk Tipping AS.
Leser: Ulike Release Notes, RFC-er, CR-er, krav og løsningsbeskrivelser
Hører på: Elise har lært seg og si pappa, så det er alt jeg hører om dagen.
Ser på: Det finnes ingen bedre serie enn The Shield.
Favorittformasjon: Nyter stor suksess med 4-5-1 Attacking på FMLive for tiden.
Hvordan var det å avgjøre årets kamp? –Det er det største som har hendt meg som fotballspiller. Jeg holder fast på det som ble sagt i kampens hete og gledesrusen; Det er ikke det peneste målet jeg har skåra, men det er det desidert viktigste.

Kan du utdype litt om målet?
–Jeg mener det var Johansen som rev i filler Ingeberglinja med et sugende diagonalløp over mot deres venstre side. Ballen ble spilt ut til høyre, hvor bruttern, ja, ikke Kåre Ingebrigtsen, men David var. Jeg hadde startet et løp på første stolpe, så nå var Ingeberggutta virkelig svimle, dette husker jeg godt. Ballen kommer hardt inn på mål og da var den vel innom minst en par-tre røde og hvite, hodeløse høner, før den datt ned foran meg. Jeg lar meg ikke be to ganger innenfor boksen, så den ble alldeles kontrollert og enkelt lagt hardt og kontant i nærmeste del av buret, med utsida av høyrefoten. Badabing badaboom, cash kontant, takk for kaffen.

Ble kampen tettere enn du hadde forventet, med tanke på hvor få Ingeberg var og mange Ridabu var?
–Jeg har sluttet å bli overrasket over Ingebergs vilje og innsats. Hva skal de ellers møte opp til kamp med? Jeg sammenligner gjerne Ingeberg med Liverpool; et skikkelig møkkalag, med skikkelig flaks.

Det er vel en stund siden du spilte på lag med Johansen. Ålreit å spille med han igjen?
–Åh... Der Bomber! Jeg har spilt femte divisjon med Johansen. Da ble han satt til høyreback. Han hadde faktisk et jævla driv den gangen. Nå er han lettere, men drivet er borte. Nei, det er et privilegium å få spille sammen med en levende legende. Og han skal ha æren for det første løpet i angrepet som resulterte i årets seier.

Syns du de andre Ridabu-spillerne er dårlige til å feire seieren?
–Jeg er først og fremst ikke veldig opptatt av at vi skal være så forbasket mannssterke på banketten. Til tross for usmakelige innslag som Ingebergsangen, og nå nylig Charter-Svein-ropet så er Ingeberggutta halve festen for min del. Tror faktisk jeg vil gå så langt som å si at hvis noen av dem ikke skulle møte, ville de være inderlig savnet. Nei, den kampen taper vi nok hvert år. Nå har de også forsterket med Grønnern, som vel har vært nøytral så lenge jeg har spilt i alle fall.
–Men èn ting savner jeg. Og det er garderobekultur! Her har vi på Ridabu alt å hente. Jeg mener at selv om en må rett til Oslo for å jage kriminelle, eller skal på en annen fest hvor det er ei dame, eller tidlig opp dagen etter for å jobbe, ja, hva som helst. Garderobepraten, seierspilsen, vifitng med pikken og mor- og søstervitser er halve opplegget! Uten garderobekulturen svinner vi hen og til slutt blir vi kjerringer.

Lars kritiserte før kampen Ole Sundt for å delta i Løkkecupen. Ryktene sier at du gjorde det samme. Hadde det noen betydning for deg?
–Jeg får si som far min: Onde tunger sleker mæst pung. Men noe hold i ryktene er det jo. Jeg spilte innledende runder for Decepticons, som målvakt. Sånn rent fysisk betydde det å kaste seg èn gang, og ta hånden opp til munnen for å høflig dekke tre gjesp i andre omgang mot Latinos. Ellers satt jeg på rævva. Som alle andre involverte i regionslaget Ridabu, avstår jeg fra alkohol og tobakk hele uka før matchen. Slik er det bare. Vi leker ikke regionskamp.

Du har nå spilt fire kamper. Hva syns du om regionskampen?>
–Det er jo sommerens høydepunkt. Som foreløpig klubbløs foran neste sesong har jeg bare løkka og matchen å se fram til. Regionskampen har fått status i familien på linje med Kamma og Uniteds kampdager; Pappa har planer, ingen spørsmål stilles. Jeg anser meg selv som en veteran nå som jeg har spilt over halvparten av alle kampene. Det er jo selvsagt ingen sammenligning mot de fleste profiler på begge lag, men jeg er i alle fall stolt over det.
–Jeg fremmer herved forslag om å ta kampen over til is midtvinters. Hockey eller Bandy. Kansje individuelle sommer- og vinterleker ? Jeg vet at Brage og Magne har en fantastisk rutine i pardans på kunstløp.

Beste øyeblikk kan man gjette seg til. Hva er det verste?
–Det blir delt førsteplass mellom den gangen noen hadde med damer på banketten, og da vi presterte å score to sjølmål, hvor et av dem ble matchvinner. Neste spørsmål.

Hva syns du om at referatet fra kampen ennå ikke har blitt lagt ut?
–Her er det tydelig at noen ønsker å gjøre et poeng. Det var greit helt fram til oktober, men nå er det bare barnslig. Det er ikke til å tulle med egentlig. Å dokumentere regionskampen er noe av det viktigste vi gjør hvert år. Hvor ofte er ikke alle sammen inne på regionskampen.net og leser gamle referater for å mimre? Jeg må innrømme at jeg til og med leser fra de kampene jeg ikke har spilt. Dette er ikke bare for å studere motstanderen, men av ren respekt og æresfrykt for ideen som er regionskampen. Min største frykt er at et stort idrettsøyeblikk skal gå tapt. Dette blir på linje med å brenne bøker.

Kommentarer (2)

haha, priceless. Glimrende lesning.

Skrevet av mikk den 21.12.08 13:54 | #1911

Statistikken må oppdateres med målscorere !

Jeg var inne der nå, og så ingenting oppført på meg selv. Jeg har scora i to kamper på rad !

Skrevet av Espen den 06.01.09 11:53 | #1936

Skriv en kommentar

(Hvis du ikke er registrert hos TypeKey må du vente på at webmaster godkjenner kommentaren. Det vil ta litt tid.)