Fotoalbum | Fredagsportrettet | Kampene | Reportasjer | Spillerne | Statistikk

- Jeg skal løpe til jeg stuper

AMUND TORP
Født: 8. april 1986
Utdannelse og yrkeserfaring: Gikk da på Ener og Katta som alle andre normale folk. Etter det har det jaggu blitt mye småunger i de siste åra. Jobber da også litt hjemme på garden hass far. Ellers er jeg sabla god til å male bygninger, og har flere gardsbygninger under beltet.
Leser: Ble akkurat ferdig med «Lim» av Irvine Welsh. Anbefales til alle som likte Trainspotting.
Hører på: Råkk, råll og fiskeboll.
Ser på: Fotball på TV! Gi meg hva som helst, og jeg skal se på det. Lavmålet var vel J14-finalen i Norway Cup for noen år sia.
Ellers: Loffer rundt i Mellom- og Søramerika for tida.

For tiden befinner han seg på en rundreise i Sør-Amerika, etter å ha passet unger på en barnehage på Majorstua i mer enn et år. Han har vært i Guatemala, El Salvador, Nicaragua og Mexico. Regionskampen.nets utsendte tok på seg reisehatten og dro ned til Sør-Amerika for å få et lite intervju med spilleren som skåret «årets mål» i 2006.

- Det er veldig bra her. Har blant anna bivånet en cockfight utpå landsbygda her, det var action. To haner i en liten bås med knivblad på ankla. Mye drekking, roping og gambling blant de lokale, og jeg lot selvsagt ikke sjansen gå fra meg til å place et bet, jeg heller. Boca Juniors kamp hjemme på La Bombanera i Buenos Aires i juni blir storarta.

Godt å være borte fra gjengen i Glückstads gate?
- Det er aldri godt å være borte fra «Gutta på Haugen», men noen ganger må'n bare la det flara og dra sin vei. Men det skal bli fett å nekke med gutta boys når jeg kommer igjen.

Hva tror du om Ridabu uten lagets toppskårer David Arnesen? Hva må laget gjøre nå?
- Jeg var ikke klar over at han var ute, men hvis det er sant, er det synd. David er en veldig bra speller, både i kampen og på banketten. Men når det er sagt, regner jeg med at de resterende blå speller bra selv uten sin toppscorer. For å dra fram en herlig floskel: Ingen spiller er større enn laget. Ikke på Ridabu ihvertfall.

Både Cato og Sindre trener fast nå. Er du redd for å bli løpt fra under kampen?
- Tja, det er fullt mulig at de er bedre trent enn meg. Eller: det bør de være, for å si det sånn. Den seks måneder lange treningsleiren i sør er ikke akkurat optimal med tanke på regionskampen. Men jeg skal løpe til jeg stuper uansett.

Ingeberg kan klare tre på rad. Tror du de vil klare det, og hvordan vil eventuelt det føles?
- Å tape for Ingeberg føles alltid flaut. Men i år tror jeg ikke de vinner.

Hvordan skal Ridabu forhindre det?
- De siste åra har vi sløst noe utrolig foran Ingebergmålet. Vi må heve oss når det kommer til avslutninger, det gjelder alle mann i blått. Kanskje det er vår tur til å ha litt flaks i år med et par Ingerbergsjølmål eller noe i den duren? Ellers er det ikke mye hokus pokus. Man kan stå klare med all verdens taktikker og planer foran en regionskamp, men så fort kampen er i gang fyker de ut av vinduet. Slik jeg ser det, vil de som kjemper hardest og har mest flaks, vinne.

Bør Ridabu prøve å få med Edvard Erken som keeper igjen, eller syns du han kan legge regionskamphanskene på hylla for godt?
- Det kommer an på Edvard selv, føler jeg. Nå har vi prøvd å få med han i mange år, uten at han har latt til å bry seg en dritt om regionskampkonseptet. Det gidder jeg ikke. Ballen ligger i hans hjørne, slik jeg ser det. Dersom han dukker opp med et ønske om å delta på en skikkelig måte i regionskampen, skal jeg hilse han velkommen.

Da Ridabu-spillere begynte å synge «Ridabusangen» sin etter å ha tapt for Ingeberg i 2006, mente Lars Mikalsen det ble pinlig å være Ridabu-spiller. Syns du det var pinlig å synge sangen etter å ha tapt?
- Overhodet ikke. Jeg er stolt av Ridabusangen, et enkelt resultat endra ikke mitt syn på Ingeberg.

Kommentarer (1)

Godt vi er i gang igjen. Enig i det Amund sier i forhold til taktikkeriet i forkant av matchene. All verdens finurlige planer og strategier er ikke mye verdt når fløyta går og møkka flyr. Da handler det om innsats, skills og den rette turen.

At han er stolt av "Ridabu-sangen", får stå for hans regning. Hvordan det i det hele tatt kan være en Ridabu-sang, når den stort sett bare handler om innavl og kukkost på Ingebergfeltet og omegn, det får være et annet kapitel. Artig var den dog.

Skrevet av Mikk den 05.04.08 18:17 | #1409

Skriv en kommentar

(Hvis du ikke er registrert hos TypeKey må du vente på at webmaster godkjenner kommentaren. Det vil ta litt tid.)