Fotoalbum | Fredagsportrettet | Kampene | Reportasjer | Spillerne | Statistikk

Tre på rad?

Hovmod står som kjent for fall. Er man litte grann oppesen, er det altså fort gjort å prestere dårligere enn man kunne regne med at man skulle gjøre.

«Jeg ser bare ikke hvordan Ingeberg skal kunne slå oss, hvordan skal vi greie å tape mot dere? Hvis vi taper mot dekk skal je sitte hjemme ei uke uten å nærme meg utgangsdøra.» Sitatet er klippet og limet littegrann både fra nett og det virkelige liv, og mannen som siteres er selvsagt mannen vi kjenner som den store kaizer i Ridabu-miljøet, nemlig O. Sundt. Året var 2005 og Ridabu hadde akkurat vunnet 5-4 og dermed også sin tredje strake seier over Ingeberg. Det var opplest og vedtatt: Ingeberg var sjanseløse, Ridabu uslåelige. Det skulle visst bare bli sorgen for oss sportslig sett, og krampeaktige forsøk på å vinne banketter med Ingebergsang og promillerekord skulle bli vår vei å gå. Godt er det da å se at det eneste som trengs for å vinne regionskamper er disiplin i forhold til spillestilen, en tro på det vi skal gjøre og selvsagt spillere som makter å sette ballen i mål.

Utgangspunktet for matchen i år var ganske annerledes enn foregående år. Ridabu slet med fravær på en del viktige spillere så som keeper Erken og midtstopper Mellum, mens Ingeberg på sin side for første gang kunne stille med fullt lag og dermed også to innbyttere. Favorittstempelet tilfalt for første gang i historien de rødkledde og spenningen var stor med tanke på hvor vidt vi ville takle forventningspresset. Til forskjell fra våre venner i blått (les reg. kampen 2006) evnet vi å spille det spillet vi på forhånd ble enige om, score mål og i en særs underholdene batalje drog vi også som ventet det lengste strået i en, tremålsseier til tross, spennende kamp.

«Ingeberg, Ingeberg, vi vet akkurat hvor rævva dekk er!» kunne en slått, men langt fra slagen Dag Grytli melde etter fjorårets dyst på Black River. Alle som en lot til å la seg imponere av unge Grytlis spontane kreativitet. Verset var både langt, morsomt og tidvis ganske så, eller i hvertfall ment å være, ydmykende for de ferske Regionsmesterene fra Ingeberg. Men da det litt utpå kvelden kommer fram at denne lite flatterende hyllesten var forberedt av Amund Torp god tid i forveien for en kamp man tydeligvis regnet med at man skulle ta hjem uten større problemer, kom den litt flaue bismaken der bakerst i ganen. Ikke slik å forstå at det var pinlig for oss Regionsmestere å få en dose sjikane slengt i trynet – det tok vi som alltid med et smil – men det ble så åpenbart ikke like stilig å være Ridabu-gutt lenger. Breiale, hovmodige og eplekjekke som få. Men altså slått i en match man virkelig regnet med å vinne. Man kunne egentlig spå utfallet av neste års match allerede da. Når man etter å ha tapt regionsmester-tittelen fortsatt finner det opportunt å stå å jalle på rim om hvor dårlige og homoseksuelle motstanderen er fortjente dere intet mindre enn hva dere fikk. En god porsjon juling i år og.

Avslutningsvis vil jeg benytte anledningen til å legge ut en artig liten snutt jeg fant igjen her.
Hentet frahttp://regionskampen.net/2005/07/ridabu_snudde_mot_ingeberg.html#comments:

«Tørr vedde en god slump på at når vi først har dere i kne, skal du se langt etter den Ridabu-gutten som reiser seg igjen. Svar på spørsmålet altså: VI takler denne situasjonen, DERE begynner å grine og går hemmat (vent og se)»
skrevet av: mikk 28.juli 2005

Jeg spår at vi ved en evt. seier i neste års match, noe som for øvrig ville være vår tredje på rad (!), antakelig har parkert dere for godt og at jeg i mitt drøyt to år gamle utsagn får mer enn rett i min spådom…

Kommentarer (7)

kan ikke ingeberggutta bare takke tilfeldigheter og flaks for at ikke regionskampen er avgjort for lenge siden? ok ok nå står det 3-3 totalt. Så Bra Da!!!! men så hold kjæft å vær klar over hvor heldige dere har vært da som ikke ligger langt bak allerede. istedet for å skrive laaaange innlegg og hause opp dere sjæl. Pris herren og jekk dekk ned! for nå kommer det hvertfall sju magre kuer hvis ikke fler.

Skrevet av dave den 01.08.07 14:18 | #1085

Er det ikke akkurat den arrogante holdningen jeg langt på vei takker dere for? Ser ikke helt hvor, eller når, vi har vært så fæle til å hause opp oss sjøl sånn i ettertid jeg, Dave, men at du er en temmelig bitter gutt, det har jeg fått med meg..

Skrevet av mikk den 04.08.07 18:20 | #1086

arrogant?. der er ingen verre enn de andre faktisk. hva vil du jeg skal si a? Gratulerer dekk er kjæmpeflinke tell å sparke. kan ikke det altså. hadde jeg vært ingebergspeller hadde jeg vært takknemmelig og ydmyk. du kaller det arroganse og bitterhet. ja og nei. selvfølgelig er det kjett å tape fotballkamper. men synes ikke det er noe spes arrogant å gi dere et råd om å slappe av og være glad for det dere faktisk har fått til de to siste åra, isteden for å bygge opp forhåpninger om å vinna de neste åra. bare et råd. men men. greit nok. blir bare bedre å banke dere når dere tror dere har sjans!!!
(ikke no vits å kontre her, for vi skal faktisk slå dere og være klart best noe dere ALDRI har fått til)

Skrevet av dave den 07.08.07 16:13 | #1087

Må nesten kontre lell. Skjer ikke stort annet her lell, og jeg føler du mer enn du fortjener, trenger et svar.

Mener du altså at vi/jeg viser en arrogant holdning ved å kalle oss forhåndsfavoritter til årets oppgjør? det mente både jeg og de fleste som trekker i røde farger, faktisk også et par sentrale Ridabu-spellere, før årets match. Begrunnelsen kan du lese i teksten jeg skrev. Dersom du mener noe annet er det selvfølgelig din sak, men jeg er uansett ganske urokkelig i min påstand på akkurat det punktet. Et fullsatt Ingeberg-mannskap er favoritt mot et så til de grader skade-optattmedandreting-utsatt-Ridabu-lag any day. Arrogant? Neppe. Relastisk derimot? M-m.

Mulig det ikke i det hele tatt var det utsagnet du siktet til, men heller de siste linjene jeg skrev i teksten. Der står det ganske tydelig forklart at jeg siterer meg sjøl på et utsagn jeg hadde for et par år tilbake, altså helt uvitende om åssen de to foregående kampene skulle gå. Kort fortalt skrev jeg den gangen at jeg var sikker på at vi ville slå tilbake (om du mener det har vært fortjent eller ei spiller i så måte liten rolle), mens jeg samtidig var/er litt usikker på om dere EVENTUELT er i stand til det samme HVIS vi tar ledelsen neste år (prøvde å gjøre det ekstra tydelig med uthevning av ord). jeg brukte kanskje ikke akkurat disse ordene, men jeg regner med at du med litt godvilje klarer å lese det på den måten.

Om dere slår oss eller omvendt neste år gjenstår jo å se, men et lurveleven vil detnå bli uansett. Vi er godt fornøyd med de resultatene vi har dratt i land de to siste åra vi, tvil ikke på det, men med tanke på at det neste år er hele fem år siden vi ledet i sammendraget, fullt fortjent forøvrig (din historieløse twat), er det ingen tvil om at vi kommer til å være på hugg for å dra det i land og vel så det.

Skrevet av mikk den 08.08.07 01:42 | #1088

Jeg kommer til å ha med en flaske champagne neste år, og den skal VI sprette . . .

Skrevet av espen den 09.08.07 08:47 | #1089

Hovmod står for fall, ja. Men hvor kjett hadde ikke regionskampen (eller fotball generelt for den saks skyld) vært hvis ingen parter hadde vært breiale når det gikk bra? Seff var vi breiale og sa at dekk aldri kommer til å slå oss igjen i 05, og seff omhandler Ridabusangen ikke et kløyva ord om noe som har med Ridabu å gjøre. Klart dekk slo oss for vi var dåli. Jeg kan garantere er det at vi skal vise dekk å hen skapet står neste år med sambafotball... osv, osv. Hvis alle hadde holdt kjæft før og etter Regionskampen hadde den jo vært like kje som TUIL-HamKam.

Skal love deg èn ting, og det er at vi slår dekk grisehardt neste år. Hvis ikke, så har dekk garantert hatt hjælp fra Guds nåde, våre skader, vårt udugelige spell eller noe anna mig vi finn på i dusjen.

Forza Azuri!

Skrevet av arild rønsen den 18.08.07 23:33 | #1091

Hvis ikke må jo neste Mykleset'n få låne notearkene til den fantastiske tre på rad-trudelutten deres og det hadde vel vært for gæærnt skulle en tru...

Skrevet av mikk den 21.08.07 21:29 | #1092

Skriv en kommentar

(Hvis du ikke er registrert hos TypeKey må du vente på at webmaster godkjenner kommentaren. Det vil ta litt tid.)