Fotoalbum | Fredagsportrettet | Kampene | Reportasjer | Spillerne | Statistikk

Even Fossum Egeberg
Even Fossum Egeberg startet sin fotballkarierre i Fotballaget Fart i ung alder. Det var i 5-6-7-års-alderen uten at dette helt er bekreftet. Ledet av sin far Knut og Trond og Magne Søbys far Kjell Arne, fikk Even lov til å være med på laget til sin storebror Simen og blant annet brødrene Saxrud, nevnte Trond og Lars Mikalsen i de første årene på Fart. Han var uten tvil minstemann, men det kan ikke sås tvil om at det kun ga positivt utfall i form av sportslig utvikling. Da aldersreglene satte en stopper begynte Even på laget sammen med jevnaldrene ledet av Per Sterud. Even sto ofte i mål en del sesonger og det er nok her mye av grunnlaget for andrevalg som keeper på Regionslaget Ingeberg ble lagt. Dette har Even selv bekreftet. I 13-års-alderen måtte unge Egeberg legge karrieren på is grunnet jumpers knee. «En tung avgjørelse å ta, men i følge fysioterapeut den eneste riktige,» sa Even den gang. Da ishockeykarrieren ble lagt på hylla og det begynte å krible i beina igjen, startet Even nok en gang på Fart. Ledet vekselsvis av Olav Brekken og Rolf Martinsen spilte Even mange kamper for juniorlaget. Målvaktkarrieren var for lengst lagt død og han figurerte nå oftest som midtbanespiller, både ving og sentralt, samt spiss. «En av mine morsomste perioder i en lang fotballkarriere,» har Even kommentert. Etter avtjent militærtjeneste hadde han en liten tur innom Ridabu IL før han ble med på oppstarten av Hamar Fotballklubb. Da han sommeren 2007 tok med seg flyttelasset til Oslo måtte Even se seg etter en ny klubb. Valget var lett da nyoppstartede Dynamo Mjøsa figurerte som samtaleemne i vennekretsen. Even fikk med seg vårkampene i sesongen 2008, før nok en kneskade satte fotballframtida på hold. Rykter vil ha det til at Even er i ferd med å se lyset i enden av tunnelen etter til sammen rundt 90 spilleminutter den siste tiden. Dette på tross av svært så dystre meldinger fra fysioterapeuten. Men når det gjelder skader og Even Egeberg er ingenting sikkert.

På løkkenivå har Even vært fast inventar på FC Trusfræsers hvor flere Regionskampspillere er involvert, samt et gjestespill på Decepticons under Hamar Løkkecup. FC Trusfræsers deltar stort sett i Umbro 5 cup (tidligere Coca-Cola-cup). Even Egeberg er også blant de få som har vært med i alle Regionskampene.


-Jeg har alltid vært 100% ærlig!

Jeg har alltid vært 100% ærlig både overfor Ridabu og mitt eget lag når det kommer til skadesituasjon. Fakta faen er at vår herres skaper la på røret når han skulle skape mine bein. Eller så har farsjan dårlig kvitt. Hvem vet? Jeg er rett og slett Owen Hargreaves og Ledley King i en og samme person. Dynamo Mjøsa kan følgelig ikke skilte med et støtteapparat på lik linje med United eller Tottenham, og når a-lagsfysioterapeuten til Norges fotballag ikke blir klok er det ikke lett. Det er kjett, men livet er som kjent kjett. Les mer... (5. juni 2009)


Det var Egebergs krykke!


Vi kan i dag bekrefte at det var Even Egebergs krykke som sto i gangen da «Prinsen av Glückstads gate» feiret bursdag. -Det var krykka mi, ja, sier Egeberg. -Det skar bli kjett å stå over regionskampen ass. Det er bare å gratulere seg sjøl med dagen! forteller han videre. Les mer... (21. juni 2008)


Egeberg usikker


Even Egeberg har dratt på seg en smell i benet, og mener sjøl han er usikker: -Jeg melder at jeg ikke speller regionskampen, kunne Egeberg fortelle på treningsfeltet på Bjølsen der en broket forsamling regionskampspillere fra begge lag, samt diverse regionskamptilskuere hadde møtt opp. -Jeg trur det er menisken. Får vel ikke spilt fotball resten av livet, avsluttet en Egeberg pessimistisk. Les mer... (18. juni 2008)


Født:17. oktober 1986
Lag: Ingeberg
Kamper: 10
Mål: 5
Priser: 5

KAMPER SPILT:
9. juli 2003: Ridabu - Ingeberg 6 - 10
15. juli 2003: Ridabu - Ingeberg 3 - 0
6. august 2004: Ridabu - Ingeberg 8-3
16. juli 2005: Ridabu - Ingeberg 5-4
15. juli 2006: Ridabu - Ingeberg 2-3
14. juli 2007: Ridabu - Ingeberg 3-6
12 . juli 2008: Ridabu - Ingeberg 1-0
11. juli 2009: Ridabu - Ingeberg 1-4
10. juli 2010: Ridabu - Ingeberg 5-3
9. juli 2011: Ridabu - Ingeberg 3-1

MÅL SKÅRET:
6. august 2004: 1 mål
14. juli 2007: 1 mål
10. juli 2010: 3 mål (1-1, 1-2, 1-3)

PRISER MOTTATT:
Årets spiller 2006
Årets keeper 2006
Årets keeper 2008
Årets midtbanespiller 2010
Årets prestasjon 2010 for såkalt ekte hat-trick

Skriv en kommentar

(Hvis du ikke er registrert hos TypeKey må du vente på at webmaster godkjenner kommentaren. Det vil ta litt tid.)