Fotoalbum | Fredagsportrettet | Kampene | Reportasjer | Spillerne | Statistikk

Ryktebørsen-arkiv

Juli 8, 2006

Hva skjer med Ingeberg?

Jeg har bare vært hjemme fem minutter siden kl sju i dag tidlig, og skal ikke påstå å ha fått med meg alt. Men jeg har da fått med meg dette: Øyvind Fladsrud har meldt avbud til kampen, og Sindre Øverstad har blitt invitert inn på laget. Hvem som skal stå i mål er uvisst, noen kan kanskje kommentere inn dette? Men jeg hørte da at Even fikk hard medfart da han ikke sporenstreks tok keeperjobben. Kristian Mykleset hadde forøvrig denne kommentaren angående Øverstad: «Hvis Sindre skal spille tar jeg bilder.» Og sa i samme slengen at Ingeberg-sangen var latterlig.

Opp om litt under seks timer.

Mai 21, 2007

Erken-såpen fortsetter

På fredag kom beskjeden om at Edvard Erken ikke skal spille årets regionkamp. Denne gangen er det, i følge ryktene, fest med Moods of Norway-gjengen som gjelder. I Ridabu-kretser har det lenge vært misnøye med førstekeeperen, særlig etter at han møtte opp altfor sent til fjorårets kamp. Likevel er spørsmålet hvem som skal spille i hans hansker? Espen Arnesen, Hans Magnus Gjerlaug og Øyvind Monsen har alle blitt spekulert fram til Ridabus mål, men alle vet at den godeste O. Sundt har to ermer samt ei skjorte full av ess, og hvem vet hva han vil dra fram?

Fra før av er det klart at Ridabus Henrik Mellum ikke er i landet angitt dato.

Juni 17, 2011

Ingebergs frelser på vei?

Et sikkert tegn på at kampdag nærmer seg er som kjent at tåka letter fra Hoelsbakken og at solskinn farger de stolte verandahusene på Ingebergfeltet. Like sikkert er det også at ryktene om potensielle transfers begynner å suse.

av Mikal Larsen

Fra Ridabu-leiren har det så langt vært overraskende stille, mens det på Ingeberg tilsynelatende er i ferd med å skje et aldri så lite generasjonsskifte.
Fjorårets kamp gav klare indikasjoner på at Ingeberg tidvis har mye å gå på i det offensive spillet. Oppspillene satt dårlig på både føtter og bleikfeite brystkasser, og arbeidsforholdene ble således ganske brukbare for den formidable stopperduoen Grytli/Torp. Ingebergs lagleder, Lars Mikalsen, ryktes å ha innsett at grep må gjøres for å få brutt ned den blå forsvarsmuren. Samme Mikalsen har også innsett, ryktes det, at de kvalitetene som kreves ikke er å finne blant de rødes nåværende rekker.

Mens Ridabus lagleder kan velge å vrake blant rekrutter til sitt mannskap, har hans kollega oppe ved tregrensa et større dilemma i så henseende. Talentene på Ingeberg har det nemlig vært langt i mellom siden den gangen profiler som Brage Bevolden, Søby-brødrene og Holte-gutta dominerte på løkka i spill som «Gålley» og «Dansken». Dermed har Mikalsen sett seg nødt til å reversere utviklingen og heller se andre veien når han nå er på utkikk etter skapere krutt.
Regionskampen er på mange måter en familiær greie. Ridabu stiller med de fryktede Arnesen-brødrene, mens Ingeberg på sin side har begge gutta hass Kjell Arne på laget. Skal vi tro kildene våre er Ingeberg nå også i ferd med å mønstre en spennende far/sønn-kombinasjon, i det Even Egebergs opphav, Knut Egeberg, later til å være mannen de har i kikkerten. Kanon-Knut, som han heter blant venner (les Terje Kojedal, Tore Antonsen og Pål Jacobsen), skal etter sigende være så godt som klar til regionskampen 2011. Mannen med en fortid fra både Ham-Kam B og Cartherud sies å være i sitt livs form, og hvis fortidens bravader er noe å gå etter, skal nok Ridabu få en stri tørn med å holde Egeberg senior unna nettmaskene i år. Hans svarte sko med hvite striper (Adidas, journ.anm.) skal ha stått bak opptil flere hattricks under tiden som løper i Kamma, og den tobeinte teknikeren skal sågar også ha dunket inn et uttall kremmerhus for Cartherud, litt lenger ned i divisjonssystemet.

På spørsmål om et comeback på fotballbanen kunne være aktuelt hadde Knut følgene å si:
«Jeg vil si at det er mye hold i ryktene rundt mitt kandidatur til spissrollen hos Ingeberg i årets regionskamp. Jeg har trent godt gjennom hele vinteren, holdt et sunt og variert kosthold og holdt begge beina i gang med trikseøvelser i stua. Personlig føler jeg at jeg fremdeles har mye å bidra med på fotballbana. Det er riktignok noen år siden jeg lekte meg med Erstad, Kristiansen og co., men jeg har vondt for å tro at Sundt, Grytli og resten av Ridabu skal kunne by på større problemer. Jeg har helt klart rutinen som skal til for å kunne dirke opp døra til Ridabu-kassa og er dessuten en mann å regne med ved faste situasjoner. Skostørrelse 42 er forøvrig heller ingen ulempe når man skal score mål (samme skostørrelse som spiss-legenden Lars Mikalsen, journ. anm.).»

Da regionskampens utsendte ville ha lagleder Mikalsen i tale hadde den joviale taktikkeren kun lovord å komme med:
«Knut Egeberg er jo en levende legende for alle oss som har gått gradene i Fart. Knut har lært oss stort sett alt vi kan om fotball og er på mange måter den som har definert løperrollen i sjuerfotball. Dersom han skulle være motivert for oppgaven, vil jeg ikke se bort i fra at det kan bli aktuelt å be ham fri fra fruen den 9.juli.»
Så gjenstår det å se hvor vidt Ingeberg vil presentere Knut Egeberg som sin nye spiller under den tradisjonelle treningsøkta i Hoppbakken den 8.juli. En ting er sikkert, regionskampen.net vil følge saken med argusøyne.

Juni 19, 2011

Magne Søby svikter Ingeberg

Magne Søby spiller ikke årets regionskamp. Søby uteblir, uten å ha fortalt noen om avgjørelsen,

av Mykle Kristiansen

Magne Søbys avgjørelse blir sett på som boligfeltsvik av medspillerne på Ingeberg-laget. Søby skal allerede være frosset ut av spillergruppen til Ingeberg. Forsvarsklippen skal, uten å ha fortalt hverken lagledelse eller spillergruppe, ha bestemt seg for å utebli fra årets regionskamp.
- Hva? Du tuller, sier et familiemedlem i umiddelbar nærhet, når regionskampen.net gjør ham opmerksom på nyheten. - Je ska svølke'n, legger Trond Søby til.
Ingebergs lagleder og manager, Lars Mikalsen, reagerer slik på nyheten om at forsvarsidealet ikke kommer til å spille årets viktigste kamp:
- Fy faen i helvete, du kødder, sier Mikalsen på telefon. Øvrige uttalelser på første spørsmål er sensurert.

Kan han erstattes?
Magne Søby har spilt sju regionskamper, og scoret tre mål. Søby ble kåret til årets forsvarer i 2005. Lagleder, banankjøper og manager, Lars Mikalsen, mener, etter å ha tenkt seg om, at Søby likevel ikke er unik.
- Vi har flere i laget som kan erstatte Søby. Det møkkalaget til Ridabu er uansett til skam for seg selv, sier Mikalsen, med hjelp fra journalisten av artikkelen. Men uansett hjelp fra undertegnede, Magne Søby spiller ikke årets regionskamp. Han er på feire med hyggelig samboer og bollekinnspreget datter i Trøndelag. Søby selv svarer følgende på forespørsel om han spiller årets kamp.
- Vi skal vel ordne barnevakt, sier Søby.
Men etter hva regionskampen.net erfarer, reiser den nybakte familien på ferie rundt 1. juli, og belager seg på å være på reise i to uker. Regionskampen spilles som kjent 9. juli.

Viktig kosthold.
Nestor og kostholdsansvarlig, Kjell Arne Søby, er utelukkende opptatt av sitt barnebarn når regionskampen.net tar kontakt for en kommentar.
- Spis kålerot og gulerot, så går det nok bra, var det eneste Kjell Arne Søby ville si om saken. Øvrige familiemedlemmer snudde seg vekk i skam idet spørsmålet om Magne Søbys deltakelse ble stilt. Ridabus grand old man, Ole J. Sundt, svarte provoserende avvisende på henvendelsene fra regionskampen.net denne kvelden.
- Ringer om 15, skrev Sundt på sms.
Da denne artikkelen ble sendt til publisering hadde det gått 56 minutter siden henvendelsen til Sundt.

Juli 10, 2011

Jurymedlem overtar plass til Ingeberg-forsvarspiller

Etter en lengre diskusjon mellom Ingebergs kaptein Cato Olastuen og jurymedlem Nils Aage Hafsal om hvorvidt Edvard Erken virkelig skulle få premien "Årets keeper", ble de to enige om å bytte plasser slik at Hafsal spiller for Ingeberg neste år, mens Olastuen deltar i juryen med et upartisk øye.

Opplegget begynte etter en diskusjon om prisen "Årets keeper", der særlig Olastuen og Sindre Øverstad mente at Remi Farmen burde fått prisen, siden han «ikke hadde sluppet inn en tabbe, slik som Erken». Etter amper diskusjon mellom Hafsal og Olastuen om hvorvidt prisen var riktig ble de to enige om å bytte plasser i regionskampopplegget.

OPPDATERT:
Brage Bevolden uttaler i en kommentar at Cato Olasuan har tatt en «veldig dum avgjørelse». Sindre Øverstad tror på sin side at ting som blir sagt klokken 01 ikke kan tas seriøst.

Juli 13, 2012

Vil Ingeberg reise seg?
  • INTRIGER
  • SPEKULASJONER
  • SEX (neia)

For ellevte gang, i det tiende året, skal Ingebergs sønner måle krefter med Ridabus bastard-flokk. Regionskampen.nets ukritiske og undergravende journalist tar tempen på troppene, dagen før årets viktigste fotballkamp igangsettes på Black River Park.

Av Gry Dragan

-Vi har vært feige.

Ingebergs lagleder og Hamars dartmiljøs svar på Erik Huseklepp lar setningen henge litt i lufta, før han utdyper det oppsiktsvekkende sitatet.

-Ridabus stålkontroll de siste to åra har fremstått som en kode som har vært særdeles vanskelig å knekke, og vi har latt Ridabu styre spillet fremfor å ta kommandoen, forteller han.

«Vi har vært feige.»
Lars Mikalsen

-Nå er imidlertid Ingeberg for første gang på lang tid fulltallige. Magne har fått med seg at det er kamp og Magnus Grønsveen har flytta Tyrkiaferien til uka etter, så vi rår over et stort spillermateriell, oppsummerer Mikalsen, kun avbrutt et par tre ganger av en uvillig plastinnpakket sigarettpakke. Han holder kortene tett til brystet med tanke på hvordan han vil disponere sitt mannskap, men kommer likevel med en avsløring.

-Trond Søby spiller garantert ikke i backtoeren, sier han.

Presset er på Ingeberg
Ridabu har to overbevisende Regionskampseiere å se tilbake på de siste åra, og drømmer naturlig nok om historiens andre hat-trick. I Ridabu-leiren er det ingen tvil om at dette ligger som ei bøtte med abbor i enden av regnbuen over Svartelva. Klubbens nestor Ole Johnny Sundt legger imidlertid alt presset over på sin beinhinnebetennelseshjemsøkte kollega Mikalsen.

-Av alle Regionskamper er årets kamp den minst farlige å tape. Tross alt, det blir uansett ikke noe maktskifte. Tiende året, ja vel, et lite jubileum, morsomt, men likevel helt uinteressant. Vi har uansett regionens makt etter kampen. I løpet av ti år har Ingeberg vært foran ei uke. Grattlere med dagen, uttaler han diplomatisk.

At presset er på Ingeberg før eldste bror Egeberg blåser i fløyta klokka seks lørdag ettermiddag er Mikalsen helt enig i.

-For oss er dette den viktigste kampen å vinne. Tap er ikke et alternativ, mener han.

Skadeplaget Ridabu-leir
I motsetning til trener Mikalsen, som kan skilte med hele fire innbyttere i lørdagens kamp, har Ole Johnny Sundt en rekordliten tropp å velge blant. Mannen som åpnet scoringsballet i fjor, noen ganger briljant, andre ganger bare sint midtbanemann, Øyvind Monsen, bukket under for nervene og tok med seg dama til Australia. Vegard Lunde er på studietur for rødhåra sjekketriks i Phuket, Hans Magnus Gjerlaug jobber med å ødelegge sommerferien for campende turister i Sofienbergparken, Jon Arne Johansen griller med dama, mens Edvard Erken selger fruktshakes til gjennombløte Osloturister i Bogstadveien. I tillegg til disse varierende gyldige fraværene har Espen Arnesen falt fra etter en, ifølge Lars Mikalsen, særdeles mystisk skade, og Amund Torp hangler med ankler Owen Hargreaves ville betegnet som skrøpelige. Trener Mikalsen tar dog utgangspunkt i at Ridabu stiller med åtte mann til kamp.

«Tiende året, ja vel, et lite jubileum, morsomt, men likevel helt uinteressant. Vi har uansett regionens makt etter kampen.»
Ole Johnny Sundt

-Bildet av ankelen til Arnesen på Facebook kan være sminka med maskara og blått kritt, sier han, og dytter favorittstempelet over på Ridabu, om enn knepent.

Overraskende nok er kollega Sundt enig i vurderingen.

-Med alle sju i form er det en god vurdering. Min store frykt er at vi må avslutte kampen med seks mann, oppsummerer han.

Hvem er egentlig kollektivet?
Regionskampen.nets ekspertkommentator, juryeleder og bankettens hakkekylling, Andreas Balstad, tror årets match vil følge det samme mønstret som de siste års kamper, der fysikk og innsats teller mer enn teknikk og dribleferdigheter.

-Ridabu befinner seg i en ny situasjon, der en del spillere må forberede seg på å spille samfulle minutter. De stiller likevel med en sterk sjuer, med mange gode enkeltspillere, vurderer han.

«Årets kamp blir en større test for Sundt enn Mikalsen.»
Andreas Balstad

-Vi vil også se et Ingeberglag som kjemper knallhardt for ikke bli hekta av. Det blir spennende å se om Mikalsen gjør noen grep inn mot matchen, og hvordan de vil disponere sitt uvanlig store mannskap med tanke på rullering. Jeg tror likevel det vil bli en større test for Sundt enn Mikalsen, oppsummerer han, og stiller seg bak Mikalsen og Sundts uttalelser om et knepent favorittstempel i Ridabus favør.

Ole Johnny Sundt mener Ridabus tradisjonelt store tropp gjør at det er de blå som er det egentlige kollektivet.

-Jeg har alltid ment at Ridabu er det nye kollektivet. Med en stor tropp må folk vurdere når de skal trå til, og man vinner ikke kampen alene. Det blir spennende å se hvordan Ingeberg takler en slik situasjon, med mye rullering og mange nye spillere i nye posisjoner. Det kan like gjerne være en hemsko som en fordel, mener han.

Andreas Balstad ser poenget til Sundt, men mener fremdeles Ridabu har en vei å gå før de kan kalle seg det nye kollektivet.

-Ridabu får muligheten til å bevise at de fortjener en slik tittel i år, hvor de kan slå mer fra under, og hente det beste fra spillerne. De blå har fremdeles noe å bevise for at en slik tittel skal skifte hender, påpeker han.

About Ryktebørsen

This page contains an archive of all entries posted to Regionskampen in the Ryktebørsen category. They are listed from oldest to newest.

regionskampene is the previous category.

Spillerne is the next category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Creative Commons License
This weblog is licensed under a Creative Commons License.
Powered by
Movable Type 3.35