Fotoalbum | Fredagsportrettet | Kampene | Reportasjer | Spillerne | Statistikk

Kamprapport-arkiv

Juli 10, 2003

Ingeberg seiret over gladfotballen

FOTBALLFAKTA
Ridabu - Ingeberg 6-10 (3-6)
HAMAR: Regionkamp 7-er
Black River Park - 9. juli 2003
5 tilskuere
MÅL
Ridabu: Sundt (2), Velle, Johansen, Grytli og Mellum.
Ingeberg: Mikalsen (4), T. Søby (3), Bevolden, M. Søby og Mykleset.
DOMMER
Vegard Lunde.
GULE KORT
Erken, Søby.
LAGENE
Ridabu: Erken, Johansen, Sundt, Velle, Grytli, Mellum, Frogner.
Ingeberg: Egeberg, Olastuen, Mykleset, M. Søby, T. Søby, Bevolden, Mikalsen.

*** TRE STJERNER ***
Mellum (Ridabu)
T. Søby (Ingeberg)
** TO STJERNER **
Velle (Ridabu)
Mykleset (Ingeberg)
* EN STJERNE *
Grytli (Ridabu)
Mikalsen (Ingeberg)
HJELLUM (TG) Ridabuguttenes forsøk på gladfotball ble effektivt stoppet av et hardtkjempende Ingeberg-lag. Dermed vant Ingeberg tidenes første regionkamp.
Av Ole Johnny Sundt


Onsdag kveld var det duket for tidenes første regionkamp mellom Ridabu og Ingeberg. Dessverre ble det aldri den thrilleren publiukum hadde håpet på. Ingeberg ble både et og to nummer for store for et Ridabu-lag som aldri fikk maskineriet i gang. Gladfotballen tapte for innsats og vilje.

Enkle mål imot
Ingeberg tok føringen fra start å scoret tidlig på en corner. Målet kunne vært unngått om Ridabu hadde hatt en mann på første stolpe. Arne Scheie hadde revet av seg håret om han hadde sett den scoringen. Lars Mikalsen og Trond Søby var en evig trussel, og straffet gang på gang et sovende Ridabu lag. De ga seg ikke før de hadde scoret 7 mål til sammen. «Minst 5 av målene burde vært unngått», sa en oppgitt Edvard Erken etter kampen.

Taktisk triumf
Mest fornøyd etter seieren var Ingebergs lagkaptein Cato Olastuen. «Vi gjør en glimrende taktisk kamp. Vi tok Ridabu på senga, og overrasket med en offensiv spillestil. Vi klarte å snu Ridabuspillerne mot seg selv. Jeg er stolt av gutta», kommenterte en sprudlende Cato Olastuen etter kampen. I Ridabu-garderoben var heller stemningen laber. «Man skulle tro at Drillo trente Ingeberg», sa en oppgitt Johansen. «Makan til destruktiv fotball skal man lete lenge etter. Dessuten var baneforholdene under enhver kritikk. Det er umulig for et teknisk og spillende lag å delta på slike premisser», avsluttet Johansen før han forlot sine lagkamerater i sinne.

Returkamp tirsdag
Dommer Lunde hadde så vidt fått blåst av kampen før Ridabu-spillerne ropte om returkamp. Kampen ble berammet til tirsdag 15.juli klokka 20.00 på Black River Park. «Vi var jo aldri truet, og vi kommer til å vinne igjen på tirsdag», svarte kaptein Olastuen på spørsmålet om han trodde det ville bli en tøffere kamp på tirsdag.

Juli 16, 2003

Deilig revansje for Ridabu

FOTBALLFAKTA
Ridabu - Ingeberg 3-0 (1-0)
HAMAR: Regionkamp 7-er
Black River Park - 15. juli 2003
8 tilskuere
MÅL
Ridabu: Johansen (2) og Mellum.
DOMMER
Rune Sandvik.
GULE KORT
Velle, Mykleset.
LAGENE
Ridabu: Erken, Frogner, Mellum, Sundt, Velle, Grytli, Johansen.
Ingeberg: Egeberg, M. Søby, Mykleset, Olastuen, T. Søby, Bevolden, Mikalsen.

*** TRE STJERNER ***
Mellum (Ridabu)
M. Søby (Ingeberg)
** TO STJERNER **
Erken (Ridabu)
Mykleset (Ingeberg)
* EN STJERNE *
Grytli (Ridabu)
Olastuen (Ingeberg)
HJELLUM (TG) Etter sist ukes velfortjente 10-6 tap, var det et tent Ridabu lag som entret gresset tirsdag kveld. Med et par taktiske trekk og full tenning, var Ridabu ugjenkjennelige fra sist kamp, og de var til tider skremmende gode.
Av Ole Johnny Sundt

«Football is not a matter of life and death, it's much more important than that!», hevdet legendariske Bill Shankly. Til tider virket som om Ridabu mente det samme. «Stoltheten av å bære den blå skjorta ble fullstendig undergravd sist match. I dag var et "to be or not to be" for våres del, og vi viste alle at vi er stolte av å være blå», sa en meget sliten, men lykkelig Ole Johnny Sundt minutter etter kampen. Mens Ridabu spilte som om det var Champions Leauge finalen, spilte Ingeberg som om det var en treningskamp mot Oslo/Bergen Døve.

Strålende defensivt
Etter å ha sluppet inn 10 mål sist kamp, var det nok ikke mange som hadde trodd at keeper Erken skulle få slippe å hente ut noen baller fra eget nett igjen. Men med 3 kjempende løver bakerst, anført av en fabelaktig Mellum, var det til tider umulig for Ingebergs angriper Mikalsen å få gjort noe som helst på topp. Og da forsvaret ved noen anledninger var litt på hæla, sto Erken i veien for det som kom. Med to hissige tigere på midten (Velle/Grytli) og en kjempende elefant (Johansen) på topp, var det perioder da forsvaret til Ridabu slapp å gripe inn i det hele tatt. Mange av angrepene til Ingeberg ble hindret allerede i oppspillsfasen.

Heldige scoringer
Jon Arne Johansens inntreden på topp gjorde at forsvaret til Ingeberg fikk sitt å stri med. Allikevel klarte de seg meget godt mot Johansen. Johansens første mål kom etter dårlig kommunikasjon mellom Fossum og en av forsvarerne. Johansen var på rett sted til rett tid, og scoret et av sine enklere mål noensinne. 2-0 målet derimot var en virkelig perle. Et frispark fra 10 meters hold ble dundret inn av Johansen. 3-0 kom etter at keeper Fossum nok en gang var uheldig. Denne gangen var det dagens store spiller Mellum som var på plass på returen. Johansen hadde foruten de to målene sine, sjanser til å score 3-4 til, men klarte ikke å holde hodet kaldt når det gjaldt som mest.

Regionkampene en hit
Regionkampene har til nå vært både spennende og kvalitetsmessig bra. Ryktene forteller om flere lag som er iferd med å dannes. Da er det bare å glede seg til neste kamp. Ridabu er i øyeblikket regionens beste lag, og venter på utfordringer.

August 9, 2004

Ridabu knuste Ingeberg


FOTBALLFAKTA
Ridabu - Ingeberg 8-3 (4-0)
HAMAR: Regionkamp 7-er
Black River Park - 6. august 2004
10 tilskuere
MÅL
Ridabu: Arnesen (4), Johansen (2), Sundt og Gjerlaug.
Ingeberg: Mikalsen (2) og Egeberg.
DOMMER
Simen Fossum Egeberg.
GULE KORT
Mellum.
LAGENE
Ridabu: Erken, Sundt, Frogner,
Mellum, Monsen, D. Arnesen, Gjerlaug, Johansen.
Ingeberg: T. Søby, Grønsveen, Fladsrud, Mykleset, Nes, Mikalsen,
Egeberg, Eide

*** TRE STJERNER ***
Mellum (Ridabu)
Fladsrud (Ingeberg)
** TO STJERNER **
Arnesen (Ridabu)
Egeberg (Ingeberg)
* EN STJERNE *
Erken (Ridabu)
Mykleset (Ingeberg)
HJELLUM (TG) årets regionkamp mellom Ridabu og Ingeberg ble aldri noen thriller. Allerede etter 13 minutter hadde Ridabu scoret 3 ganger, og kampen var i realiteten avgjort, og da Ridabu maskineriet skranglet litt i starten av 2.omgang, viste David Arnesen hvorfor han er regnet som en av Ridabus absolutt viktigste spillere.
Av Ole Johnny Sundt

To raske Ingeberg mål i starten av 2.omgang reduserte Ridabus firemålsledelse til kun to. Men da Ingeberg virkelig begynte å få troa på å ta igjen Ridabu, ordnet David Arnesen to raske mål og knekte det som var igjen av håp i Ingeberg-leieren.

Strålende start
Førsteomgangen var preget av fullstendig blå dominans. Bakerst hadde forsvarstreeren til Ridabu nesten full kontroll. De gangene forsvaret sviktet var Edvard Erken på plass. Hans Magnus Gjerlaug løp i stykker Ingebergs midtbane, mens David Arnesen briljerte med masse tekniske detaljer. På topp gjorde tanksenter Jon Arne Johansen jobben, og Ingeberg var heldige som slapp unna med kun fire baklengs til pause.

Nytt lag på banen
Men pausen gjorde godt for Ingeberg. Med en helt annen tæl og holdning tok de røde totalt over etter hvilen. Anført av en sprudlende Lars Mikalsen og en god øyvind Fladsrud viste Ingeberg at det bor mye i laget offensivt. Overgangene satt gang på gang, og Ridabu skal takke en meget god Henrik Mellum og Edvard Erken at det ikke ble mer en to baklengs de første 15 minuttene av 2.omgang. Så startet nevnte Arnesen sin egen lille lekestue med Ingeberg…

Viktig seier
Da dommer Egeberg blåste for full tid hadde Ridabu scoret åtte, mot Ingebergs tre. Dermed kunne Ridabu-spillerne slippe jubelen løs. «Dette var en viktig seier. Det hadde vært forferdelig å tape mot Ingeberg. Nå er vi regionsmestere, og det føles helt sinnsykt», kommenterte en sliten, men glad Henrik Mellum rett etter kampen. «Ingeberg var skadeskutt og startet uten Søby-gutta. Med dem på banen kunne vi fått det vanskeligere, men vi kan ikke gjøre noe annet enn å slå det laget de stiller med», avsluttet Mellum før han ruslet i dusjen.

Fem av seks
Spillerne på begge lag samlet seg for bankett i det fri en time etter kampen. Der offentliggjorde juryformann Martin Holt Juliussen vinnerne av de forskjellige prisene juryen hadde satt opp. Ridabu gjorde storeslem da de plukket med seg fem av seks priser. Henrik Mellum stakk av med tittelen "årets forsvarer" og "årets spiller". Edvard Erken ble kåret til årets keeper, mens David Arnesen og Jon Arne Johansen stakk av gårde med henholdsvis "årets midtbanespiller" og "årets spiss". Ingebergs Lars Mikalsen mottok prisen for dagens mål.

Best på fest
Banketten ble en rød bankett. Ingeberg viste at mange av spillerne presterer langt over gjennomsnittet på fest, og at selv om man taper kampen, er det ingen grunn til ikke å vinne festen. Med Kristian Mykleset sin fantastiske Ingeberg-sang, og de andres vannvittige høye inntak av alkohol, virket det ikke som at Ingeberg nettopp hadde tapt 8-3 mot erkefienden Ridabu. «Ridabu var latterlige på banen og de var latterlige utenfor banen. Maken til møkkagjeng skal du lete lenge etter. Vi burde ha vunnet. Jeg var den beste. Møkka jury», snerret Ingebergs midtbanespiller Lars Mikalsen, og fikk medhold av lagkamerat Even Fossum: «Enig med Mikalsen i alt bortsett fra at jeg helt klart var den beste».

Juli 21, 2005

Ridabu snudde mot Ingeberg


FOTBALLFAKTA
Ridabu - Ingeberg 5-4 (2-4)
HAMAR: Regionkamp 7-er
Black River Park - 16. juli 2005
11 tilskuere
MÅL
Ridabu: D. Arnesen (2), Monsen (2) og Grytli.
Ingeberg: Mikalsen (3) og M. Søby.
DOMMER
Simen Fossum Egeberg.
GULE KORT
D. Arnesen.
LAGENE
Ridabu: Erken, Torp, E. Arnesen, Monsen, Grytli, D. Arnesen, Lunde, Sundt, Frogner.
Ingeberg: Fladsrud, M. Søby, Mykleset, T. Søby, Egeberg, Mikalsen, Olastuen, Bevolden.

*** TRE STJERNER ***
Monsen (Ridabu)
Mikalsen (Ingeberg)
** TO STJERNER **
D. Arnesen (Ridabu)
M. Søby (Ingeberg)
* EN STJERNE *
E. Arnesen (Ridabu)
Fladsrud (Ingeberg)
Hjellum (TG): Ved pause så det lyst ut for Ingeberg-spillerne. 4-2-ledelsen var fullt fortjent, og spillerne trodde at seieren var i boks. Mens Ingeberg brukte pausen til å planlegge seiersfesten, gikk Ridabu igjennom arbeidsoppgavene sine på nytt. Dermed ble andreomgangen helt annerledes enn den første.
Av Ole Johnny Sundt

For Ingeberg ble fullstendig tatt på senga etter pause. Ridabu framsto som et helt nytt lag. De presset høyt oppe, var tett oppe i kroppen på motstanderen, og gjenvant ballen i flere farlige posisjoner. Da dommer Simen F. Egeberg blåste for full tid hadde Ingeberg tapt sin 4-2 ledelse. Ridabu hadde vunnet for tredje gang på rad, etter en meget hårfin 5-4 seier.

Knallstart
Allerede etter 15 sekunder kom kampen første mål. David Arnesen lurte seg forbi Ingebergforsvaret og satte ballen sikkert til side for Øyvind Fladsrud i Ingeberg målet. Tre minutter senere var samme Arnesen på farten igjen, da han la på til 2-0 for Ridabu. «Da jeg scoret 2-0 målet var jeg sikker på at vi kom til å knuse Ingeberg», kommenterte en sliten men glad Arnesen etter kampen. Han fikk støtte av sine lagkamerater, og Dag Grytli tilføyde: «På 2-0 begynte jeg å tenke på hvor kjedelig det ville være for Ingeberg å bli totalt ydmyket av oss.» Ridabu fortsatte å trykke på, men Ingebergs keeper Fladsrud reddet det som kom. Så kom vendepunktet, med Lars Mikalsen i spissen.

Sint på Sundt
Kvelden før oppgjøret hadde Ingebergs Lars Mikalsen og Ridabus Ole Johnny Sundt en disputt, der sistnevnte hevdet at Ridabu hadde full kontroll på Ingebergs lag. Dette fikk Mikalsen til å tenne på alle plugger: «Det går ikke an å ha kontroll på et lag med så mange gode spillere. Vi er rett og slett for gode for at noe lag skal ha kontroll på oss». Etter at Magne Søby hadde redusert for Ingeberg med en scoring av det heldige slaget, startet Mikalsen sitt berømte "Mikko-show". I løpet av de siste 15 minuttene sørget Mikalsen alene for at Ingeberg hadde snudd 1-2 til 4-2, med tre praktscoringer. «Mikalsen var strålende siste perioden av første omgang. Hans avslutninger var av en meget høy klasse, og han viser at han på sitt aller beste er Ingebergs beste spiller. Men vi kan allikevel ikke glemme at vi i denne perioden gav Mikalsen altfor mye spillerom, og at som en følge av dette blomstret ekstra akkurat da», svarte Sundt på spørsmålet om Mikalsen sine fantastiske minutter. «Det er bare å se på toppscorerlista», fnyste Mikalsen da vi fortalte han om Sundt sin kommentar.

Seieren på forskudd
Etter den fantastiske snu-opperasjonen var det høy stemning i Ingeberg garderoben i pausen. «Fy søren for et møkkalag vi spiller mot. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, Zorro er best på hesten», lo Kristian Mykleset. Han fikk støtte av Magne Søby: «Vi har full kontroll, gutta. Ikke bare har jeg kontroll på Ridabuspillerne, jeg har også kontroll på Visa-kortet mitt!» Cato Olastuen gledet seg over ledelsen, og kunne komme med oppsiktsvekkende avsløringer til TG: «Jeg har tatt med meg 1 ½ liter med Cola, men siden vi vinner så skal jeg smake på champagnebrusen til Trond på festen. For nå som vi har vunnet kampen, må vi ha fokus mot å vinne festen».
I Ridabuleieren var stemningen avslappet og fin. «Vi styrer dette selv, men vi må ville dette. Det blir ingen pils hvis vi taper!», hørte vi noen si inne i Ridabu-garderoben. Like etter var Ridabu på vei ut på banen. TG rakk allikevel en kort kommentar fra Espen Arnesen: «Du hørte sikkert hva som ble sagt i garderoben. Hvis vi taper så blir det ingen pils. Jeg vil nødig brenne inne med 16 flasker Tuborg, så nå har vi ikke noe valg. Kampen må vinnes!»

Nytt lag på banen
Ridabu ble stående alene på banen noen minutter før den muntre og seierssikre Ingeberg-gjengen fant det for godt å komme ut til andre omgang. Da kampen omsider ble satt i gang igjen, gikk det ikke lenge før Lars Mikalsen hadde sjansen til å punktere kampen da han knallet ballen i stolpen fra ti meters hold. Dette var den siste ordentlige muligheten Ingeberg hadde i kampen. Derfra og ut skulle det handle om et lag. Ridabu. For i det Mikalsens skudd spratt i stolpen og ut, var det akkurat som et eller annet "kom over" Ridabulaget. De tettet igjen bakover, brøt høyt oppe, og satte Ingeberg under et konstant press. Dag Grytli lagde 3-4 med en flott styring, før Øyvind Monsen satte inn 4-4 og 5-4 etter vanvittige individuelle prestasjoner. I tilegg til de tre målene, skapte Ridabu flust med sjanser, og seieren kunne vært større. Dommer Egeberg blåste av kampen, og Ridabu hadde vunnet sitt tredje regionskampoppgjør på rad. Jubelen sto i taket i Ridabugarderoben etter kampen: «Vi gjorde oppgavene våre. Da vinner vi kamper. Så enkelt er det», sa David Arnesen med et lurt glis. «Egentlig er jeg mest letta over at vi har vunnet. Det er ikke alltid lett å være favoritt, og nå har vi atter bevist hvorfor vi er det», kommenterte Dag Grytli.

Fremgang tross tap
Hos Ingeberg var stemningen laber etter å ha gitt fra seg seieren. «Vi taper fullt fortjent i dag. Vi kan allikevel vinne festen. Jeg skal i hvert fall bidra med mitt», fortalte Trond Søby oss etter kampen. «Synes det er framgang jeg. Nå tapte vi bare med 1 mål. Jeg er faktisk såpass fornøyd at jeg tar meg et glass champagnebrus allikevel», smilte en tapper Olastuen. «Jeg er skuffet, men nå gleder jeg meg mest til å dra på byen i kveld. Jeg tror faktisk jeg skal inn på alle utestedene å kikke», var Kristian Mykleset sin kommentar til kampen, og de fremtidige begivenhetene. «Jeg kan spandere en øl på deg Kristian, jeg kan jo bare dra Visakortet mitt», smilte Magne Søby, før han tok turen inn i dusjen for en velfortjent lang og varm dusj.

To priser til Mikalsen
Juryen hadde i år som foregående år vurdert spillere til seks kategorier. Prisene, som av mange kategoriseres på nivå med "Kniksen-prisen" og St. Olavsordenen, tilfalt i år følgende helter:
Beste keeper: Øyvind Fladsrud (Ingeberg)
Beste forsvarer: Magne Søby (Ingeberg)
Beste midtbanespiller: David Arnesen (Ridabu)
Beste spiss: Lars Mikalsen (Ingeberg)
Årets mål: Lars Mikalsen (Ingeberg)
Årets spiller: Øyvind Monsen (Ridabu)

Overraskende vinner
Prisene ble delt ut på banketten, der spillere, jury, pluss andre spesielt inviterte gjester gjør opp om tittelen årets "festlag". I fjor vant Ingeberg overlegent over Ridabu, men i år hadde Ridabu skumle hensikter. Ridabu overrasket med høy sigarføring, og vant også kampen om å drikke mest mulig alkohol. Ridabu så ut som å gå mot en knusende seier, da Kristian Mykleset reddet Ingebergs ære ved å spille sangen "Ingeberggutta". Til tross for grove bommerter i teksten som bla. «...vi har til gode å bli slått», og «...ingen skal kunne tukte oss, i hvert fall ingen i blått» har Ingebergsangen det som trengs for å dra i gang egne spillere. Dermed ble stillingen festlagene i mellom uavgjort, men begge lagene måtte se seg slått av en mann. En av gjestene, Magnus Grønsveen, gjorde rent bord og vant festen ene og alene. Med runder rundt mål, suveren ballkontroll og bading i den lokale "bekken" var det lite som kunne toppe Grønnsven sine utrolige prestasjoner. Rundt midnatt forlot spillerne banketten, og skilte lag for å gå på sine favorittsteder på byen. Et år til neste gang...

Kampen minutt for minutt
Av Henrik Mellum

Tilskuere: Dama til Erken (senere kjent som Marita), Gro, Mari, + mætt foreldre.

Jury: Juliussen og Mellum

Dedikert fotograf/jury: Sindre Øverstad.

Det er klart for årets store begivenhet på Ridabu, nærmere bestemt Black River Park. Etter to seire på tre kamper leder Ridabu statistikken, men to av deres spillere i Jon Arne Johansen og Henrik Mellum er ute av forskjellige årsaker foran dagens kamp. Det er usikert hvordan dette vil påvirke kampresultatet, men på papiret stiller nå lagene likt.

Kampen vil sendes direkte

0:: Kampen er i gang!
0:15: MÅL! David Arnesen, 1-0 til Ridabu
1: Erken spiller for anledningen med maske grunnet hans operasjon, blir spennende og se om hvordan dette vil prege spillet hans.
1:24: Hjørnespark til Ridabu, etter redning av Fladsrud på skuddet til David
2:20: MÅL til Ridabu, etter tabbe av Fladsrud. David Arnesen.
3: Sundt gjør et taktisk bytte, og regner med å safe inn seieren ved å sette inn Torstein for seg selv.
3:30: Hjørnespark til Ridabu. Går over og ut sidelinja.
4:30: David finter og finter, lite som tyder på at noen skal kunne ta ballen fra han i dag.
5:00: Frispark på hjørnet av 16-meter til Ridabu, etter at Arnesen blir felt. Stor intern strid i Ingeberg om hvor muren skal plasseres. Situasjonen ble til ingenting.
6:00: Ingebergs første hjørnespark for dagen, Ingeberg nære ved Olastuen etter en hardt slått lav hjørnespark, Ridabu får avverget.
7:00: Grytli får avverget en sjasne for Ingeberg ved T. Søby.
8:00: Skjer mindre i kampen etter to kaldusjer for Ingeberg i startminuttene. Kampen bølger frem og tilbake.
8:20: Olastuen får smelt av et skudd som Erken må strekke seg for, men han holder den fast (lobb).
9:00: Nytt hjørnespark til Ridabu, slått av Dag, avvergert av T. Søby. Fører til en rask overgang for Ingeberg men Erken får avverget.
9:30: Ingerbergs Fladsrud får mesterlig avverget et skudd fra David.
9:50: Espen Arnesen takler Mikalesen stygt som bakerste mann, Ingeberg skriker om kort, men dommer Egeberg gir bare et frispark. Dette blir det ingenting ut av.
12:10: Monsen fyrer av et skudd som Fladrsud ikke holder, men han er først på ballen etterpå.
12:45: Monsen skyter noe uinspirert fra midten, langt til side for mål.
14:00: T. Søby får fyrt av et skudd som Erken må gi til hjørnespark etter at Ridabuspillerne står og vil ha innkast.
14:40 MÅL! hjørnespark fra Olastuen som triller gjennom feltet, ballen ender til slutt hos Magne Søby som setter ballen kontant i nota. 2-1.
15:50: Lars Mikalsen er svær i kjeften etter å ha mistet et innkast. Dommer Simen Egeberg gir korrekt innkastet til Ridabu.
17:00: MÅL! Noe som må være dagens mål. Mikalsen finter av Torp før han LEKKERT lobber ballen over Erken og i lengste siden av mål. 2-2.
17:50: M. Søby ruler i Ingebergs felt.
18:00: MÅL! Mikalsen scorer sin andre for dagen ved å skli inn ballen på lengste stolpe etter innlegg fra Olastuen 2-3. Mikalsen klager 30 sek før på banen.
19:30: Magne griser skuddforsøket til Monsen.
20:00: Ingeberg har absolutt kommet inn i kampen igjen etter en svak start.
20:20: Hjørnespark til Ridabu etter heading fra Monsen som er borti en Ingebergspiller og går ut.
20:40: Hjørnespark avverget, nytt hjørnespark til Ridabu slått av Sundt.
21:00: MÅL! Mikalsen skårer etter en kjempepasning fra Even Egeberg over hele banen, etter at Ridabu rotet bort hjørnesparket sitt. 2-4!
22:40: Skuddforsøk fra Ingeberg som stryker stolpen til Ridabu.
23:40: Knallhardt hjørnespark fra Egeberg som heades til innkast.
24:00: Erken så ut til å miste ballen under seg fra innkastet, men får tak i ballen. Så farligere ut enn det var.
25:00: Sinnsyk vending og nedtak fra Sundt, ballen havner hos Dag som skyter. Avverget av Fladsrud.
25:30: Skudd fra Monsen
27:00: Magne viser seg som styrken i dette Ingeberglaget i dag. T. Søby har skuffet så langt i forhold til forventningene.
29:00: Hjørnespark fra Arnesen slås over feltet og blir til ingenting.
29:30: Gjennomspill fra Frogner til Arnesen, men Arnesen får ikke med seg ballen desverre.
30:00: Pause.

Kampen har vært slik vi det har forventet. Jevnspilt med gode sjanser til begge lag. Ingeberg har vært hakket hvassere med sine tre mål, men med litt flaks for Ridabu kan kampen absolutt snus i andre omgang. På sidelinjen har nå Magnus Grønsveen gjort sin entre, han stiller opp med en betydelig mengde alkohol på innerlomma, og er tydelig klar for banketten i år, da han i år ikke fikk plass på Ingeberg laget. Ridabu er først ute av garderoben, anført av en tydelig tent Ole Johnny Sundt, som ønsker å snu denne kampen. Viljen er tydelig helt opp til tribunen der juryen befinner seg. «Vi mangler rutinen bak», mener Arnesen, med klare tanker til H. Mellum.

30: Kampen er i gang i andre omgang. Ridabu "speller hjemover" mot klubbhuset. Forhåpentligvis vil laget sjerpe seg og hente hjem seieren.
31: Marius linjedommer viser at han er tilstede og vifter med flagget etter oppfordring av T. Søby.
31:30: Ridabu irritert, de vil ha fordel, men Egeberg blåser frispark. Monsen skyter i muren.
32:00: Grønsveen har tatt initiativ og går linja med et diplomisflagg og en pils. Stemningen er høy.
33:00: David mot Goliat nede ved linja, David får holdt Magne unna og får et innkast.
33:20: Fint spill av Ingeberg som ender med et skudd fra Søby som Erken går ned og plukker.
34:00: Erken rydder mesterlig opp.
34:30: Arnesen bryter angrepet til Ingeberg og fører ballen oppover, blir desverre til ingenting.
35:00: Hjørnespark til Ridabu slått fra Monsen, T. Søby får ballen vekk. Nytt innlegg fra Monsen som ender hos Fladsrud.
36:00: Mikalsen skytetr i stolperoten og bak Erken, nære mål etter lekkert spill av Søby og Mikalsen.
37:00: David skyter via Magne og i krysstolpen etter en contring satt i gang av Vegard Lunde.
38:00: Ridabu nærme scoring etter at Sundt finter seg forbi på kanten og får lagt inn til Monsen som desverre ikke rekker ballen. Minner litt om Gascosgoigne i EM-96 - litt foor mye øl? Monsen mektig irritert!!
39:00: Innkast til Ridabu etter at E. Arnesen ikke kommer seg forbi en god Magne Søby.
39:20: MÅL til Ridabu!!! Hardt innlegg fra D. Arnesen som dag får styrt i mål. Status quo her på black river. 3-4!
40:00: Frispark til Ingeberg etter at David holder Mykleset. Fra vår posisjon så det ut osm om de var like gode, men kommentaren, «det var han som begynte», ble overhørt
41:30: Mykleset får avverget noe som kunne blitt en farlig sjanse for Ridabu. Hjørnespark.
42:20: Grytli fyrer av skudd som Fladsrud får reddet. Farligere enn det så ut som.
42:50: Frispark til Ingeberg etter en altfor sein takling av Grytli. Olastuen kunne forøvrig få Oscar for beste effekter etter skriket og dømme.
43:00: Skuddet fra T. Søby går lavt og hardt inn i feltet men blir avverget.
44:00: David header utenfor.
44:30: Mykleset: «Hvorfor speller vi sånn?» Tydelig irritert over sine lagkameraters innsats. Kristian har tydelig tatt kontroll bak med gode klareringer og evne til å roe ned spillet.
45:30: Monsen slår høyt og langt foran mål som Fladsrud må strekke seg i sin fulle lengde for å få slått over.
46:00: David header på Fladsrud som får slått ballen vekk ved hjørnesparket.
46:30: Ridabu kontrer og Monsen får satt ballenm i mål etter pasning fra D. Arnesen. 4-4.
48:30: David og Espen spiller lekkert vegg og kombinert med finter kommer de seg til dødlinja, men ballen ender opp hos Fladsrud.
49:00: Ingeberg irritert etter det de mener er en stygg takling fra dag, men Dag var først på ballen.
50:00: T. Søby setter et hjørnespark langt over feltet og inn i nettet på andre siden av banen.
50:30: Monsen klikke på('n) Købbe etter at Vegard setter ett skudd litt høyt over mål.
52:00: Ballen stryker stolpen etter en lang pasning fra Torp som Lunde stusser videre.
53:00: Erken skyter fra eget felt etter press fra Lars. Muligens reprise fra Fladsrud sitt skudd fra midten sent på 90-tallet som Erken slapp mellom beina, men Ingeberg slipper med skrekken.
54:00: MÅL! Monsen setter ballen knallhardt i krysset etter klabb i Ingebergs 16-meter. 5-4!
55:30: Erken ute og rydder opp, vinner hodeduellen mot Mikalsen, innkast til Ingeberg «Fy faen så god du er Erken!» utbryter Sundt fra sidelinja.
56:00: Magne er ikke overraskende dagens våteste spiller.
57:00: Monsen takler T. Søby mesterlig, innkast Ingeberg.
57:20: Mykleset: «Nå går vi for mål, gutta!» Men er det for seint å hente inn igjen ledelsen til Ridabu?
58:00: Lars er virkelig irritert og gir Trond en kjeftskur, etter det han mener er for laber innsats.
58:30: Lunde lobber ballen over Fladsrud fra langt hold, men ballen treffer tverliggeren og går over.
59:00: Lunde blir spilt alene igjennom av Dag, men setter ballen langt over.
59:30: Monsen: «Hva i helvete er detta for en ball?» Ingeberg har i slutten blitt desperate og tar første og beste ball for å få mest mulig spilletid.
60:00: Mikalsen irritert på Ridabu, etter et forsøk på å brekke beina hans, som han sier det.
61:00: Ballen ut over dødlinja til Ridabu. Erken tar det med ro, før han skyter høyt. Egeberg blåser av. Ridabu har vunnet, om ikke fortjent, 5-4 over Ingeberg!!

Juli 26, 2006

Ingeberg tok en Weissflog og seiret


FOTBALLFAKTA
Ridabu - Ingeberg 2-3 (0-1)
HAMAR: Regionkamp 7-er
Black River Park - 15. juli 2006
25 tilskuere
MÅL
Ridabu: D. Arnesen og Torp.
Ingeberg: Mikalsen og Mellum (to sjølmål).
DOMMER
Simen Fossum Egeberg.
GULE KORT
Ingen.
LAGENE
Ridabu: Erken, Torp, E. Arnesen, Grytli, D. Arnesen, Mellum, Sundt, Frogner.
Ingeberg: Egeberg, Mykleset, T. Søby, Øverstad, Mikalsen, Olastuen, Bevolden.

*** TRE STJERNER ***
Grytli (Ridabu)
Egeberg (Ingeberg)
** TO STJERNER **
D. Arnesen (Ridabu)
T. Søby (Ingeberg)
* EN STJERNE *
Mellum (Ridabu)
Mikalsen (Ingeberg)
Hjellum (TG): Ingeberg visste at det ville bli vanskelig å slå Ridabu med keeper Fladsrud og forsvarskjempen Magne Søby ute av spill. Dermed la de seg bakpå og satset på et mirakel. En time etterpå var de kronet som Regionmester 2006.
Av Ole Johnny Sundt

Tok en «Weissflog»
Under OL på Lillehammer i 1994 ledet Japan laghoppkonkurransen med massevis av poeng mot Tyskland på andreplass da de to siste deltagerne Harada (Japan) og Weissflog (Tyskland) sto igjen på toppen. Weissflog «overga seg», tok tak i Harada og gratulerte Japan med hoppgull før han satte utfor. Resultat: Harada mislyktes fullstendig og Tyskland tok gullet.
Nå var det dog ingen av Ingeberg-gutta som ville innrømme det, men med en så defensiv taktikk var målet å satse på null baklengs, og i et eller annet heldig øyeblikk score et mål. Omtrent det samme som å overgi seg når man møter et angrepsvillig Ridabu som ikke for alt i verden ville tape kampen.

Hjertet utenpå trøya
Med et bankende hjerte for rød-fargen kjempet Ingeberg som løver og klarte å hindre Ridabu til å komme til de store sjansene. De gangene det sviktet, stoppet keeper Egeberg det som kom, og beviste en gang for alle hvor hans plass på banen er. Defensivt etter planen, men tannløst offensivt. Også det etter planen. På topp for Ingeberg gjorde dagens debutant Sindre Øverstad så godt han kunne, men ble som regel løpende mellom Ridabu sitt pasningssikre forsvar. Ridabu kjørte kampen som forventet, men Ingeberg forsvarte seg med nebb og klør, mens klokken nærmet seg halvtimen og pause.

Som lyn fra klar himmel
Etter et dårlig Ridabu forsøk på å få fremover på banen, fikk Ingeberg innkast 20 meter inn på Ridabus banehalvdel. Et godt kast ble møtt av Øverstad som med tre spillere rundt seg fant den gamle ringreven Lars Mikalsen, som enkelt kunne trille inn 1-0 bak en sjokkert Edvard Erken i Ridabu sitt mål. 1-0 fullstendig imot spillets gang, men like fullt ledelse til pause for Ingeberg.

Konsentrert i garderoben
Ledelse til pause var ikke noe nytt fenomen for Ingeberg. Men heldigvis hadde ikke de røde glemt den forferdelige dagen for et år siden, da Ingeberg feiret seieren i pausen, for så å få grisebank av Ridabu i andre omgang. «Du kunne høre en knappenål falle, og du ville fått stygge blikk om du hadde åpnet kjeften», fortalte en kilde nær Ingeberg etter kampen om hvor stor konsentrasjonen var i Ingeberg-garderoben under pausen.
I Ridabu sin garderobe var stemningen litt mer løssluppet. «Vi har dem i bukselomma vår. Hva har de vært for noe? Ingenting er det de har vært. Ingenting», sa lagleder Sundt mens han stappet i seg en banan. Han fikk støtte av lagkamerat Amund Torp: «Vi gjør alt riktig. Dette tar vi.»

Hardkjør
Ridabu var så klare for å ta revansj i andre omgang, at de sto klare til avspark da første Ingeberg spiller ruslet ut av garderoben. Det rekordstore publikummet på Hjellum forventet et hardkjør mot Ingeberg sitt mål, men i motsetning til fjorårets kamp, var også Ingeberg forberedt på nettopp det. Kampen fortsatte i samme stil som i første. Ridabu presset, Ingeberg forsvarte seg. Midtveis i omgangen, da Ridabu var nære gang på gang, fikk Ingeberg klarert ballen langt ut. Henrik Mellum gikk opp for å heade ballen tilbake i feltet, men bommet i opphoppet og stusset ballen bakover, over keeper Erken og i eget nett. En utrolig situasjon, og plutselig ledet Ingeberg med to mål.

Opphenting
Til tross for 0-2 nektet Ridabu å gi opp, og kom etter hvert lettere til målsjanser i takt med at det ble tyngre og tyngre å flytte beina for Ingeberg. På noen minutter var ledelsen utlignet. David Arnesen og Amund Torp sørget for hvert sitt mål, etter to godt plasserte avslutninger bak en sjanseløs Even Egeberg. Med tid igjen jaget Ridabu seiersmålet, mens ett fullstendig knekt Ingeberg nok en gang måtte se ledelsen glippe. Det handlet om å få med seg uavgjort. «På 2-2 spurte Ole Johnny meg om vi skulle klare oss med uavgjort, eller om han skulle score det avgjørende målet. I stedet for å sende av gårde en melding svarte jeg bare som sant var, at det var greit med uavgjort. Dette er vel en god beskrivelse av hvor sliten jeg var», fortalte kaptein Olastuen TG etter kampen.

Mellums andre avgjorde
Med fire minutter igjen, rotet Ridabu bort ballen på midtbanen og ballen gikk ut til innkast. Ingeberg mobiliserte de siste kreftene og sendte opp to mann i feltet. Søby sitt gode innkast traff hode til Mellum, og med en Erken på halvdistanse var det klart for reprise. 3-2 til Ingeberg ut av ingenting. Etter målet fant Ingeberg nye krefter, mens Ridabu resignerte fullstendig. Da dommer Simen Egeberg blåste av for full tid, var Ingeberg mestere, mens Ridabu lå lamslåtte tilbake på bakken. «Det var det verste jeg har sett. Alle vet jeg er en fan av kynisk fotball, men dette tar kaka. Aldri har et så kynisk lag mislykkes i så mye, og likevel vunnet», sa en bitter lagleder Sundt etter kampen. «Vi spilte nærmest en prikkfri kamp, og presterte å tape. Dette er nesten ikke til å tro», la en like skuffet Amund Torp til.

Tre års ventetid
I Ingeberg leieren var det som ventet en helt annen stemning. Tre års ventetid var over, og endelig kunne de sprette Heineken flaska som et bevis på sin seier. «Vi gjorde som vi på forhånd hadde blitt enige om, og lykkes med det. Vi var ikke her for å underholde, men for å vinne kampen og banketten», sa en utrolig fornøyd Lars Mikalsen. «Banketten er dog viktigst», repliserte en smilende Trond Søby, før spillerne tuslet fornøyde inn i garderoben.

Trivelig bankett
Etter kampen var det som vanlig klart for bankett. Den første banketten med Ingeberg som seiersherrer, uten at det har vært synlig de foregående årene. Priser ble delt ut, kampen ble diskutert og den berømte Ingeberg-sangen ble sunget. Alt ved det normale, bortsett fra at Ingeberg dette året hadde gyldig grunn til å være store i kjeften. «Fy faen vi er gode. Dette var nesten like morsomt som en Fleksnes-film», strålte Trond Søby. «I kveld blir det boblebad med mætta damer, Trond», kommenterte kampens beste spiller Even Egeberg. På slutten av banketten samlet de fleste Ridabuspillerne seg i garderoben for å gå igjennom kampen igjen. Der fikk også juryen smekk på fingra, for det flere mente var feilaktig kåringer. «Juryen er jo mer kommersiell enn Osloavisene. De kårer spillere etter hvem som gir de feteste overskriftene», brølte Espen Arnesen mens han viste frem runene sine til jurymedlem Marius Fossum. «Dette er runer, og folk med runer hater latterlige juryer!»

Banketten ble totalt sett en suksess bortsett fra to viktige faktorer. Magnus Grønsveen var altfor anonym. Det andre var at juryformann Holt Juliussen ikke hadde ansvaret for grillen, og at den derfor ble tilsvarende kald. Men ingenting kunne stoppe humøret til Ingeberg, eller gjøre Ridabu sitt så mye dårligere denne kvelden.

September 26, 2007

Ingebergs andre strake


FOTBALLFAKTA
Ridabu - Ingeberg 3-6 (2-3)
HAMAR: Regionkamp 7-er
Black River Park - 14. juli 2007
35 tilskuere
MÅL
Ridabu: D. Arnesen, E. Arnesen og Monsen.
Ingeberg: T. Søby (2), Øverstad, Olastuen, Mikalsen og Fossum Egeberg.
DOMMER
Simen Fossum Egeberg.
GULE KORT
Ingen.
LAGENE
Ridabu: Sundt, Grytli, D. Arnesen, E. Arnesen, Torp, Monsen, Frogner.
Ingeberg: Fladsrud, M. Søby, T. Søby, Øverstad, Mikalsen, Mykleset, Olastuen, Bevolden, Egeberg.

*** TRE STJERNER ***
Grytli (Ridabu)
Fladsrud (Ingeberg)
** TO STJERNER **
D. Arnesen (Ridabu)
T. Søby (Ingeberg)
* EN STJERNE *
Monsen (Ridabu)
Mikalsen (Ingeberg)

Ingeberg-spillerne feirer seieren.
Foto: Even Husom.

Ridabus lagbilde.
Foto: Even Husom.

Ingebergs lagbilde.
Foto: Even Husom.
Ingeberg gjentok fjorårets suksess da Lars Mikalsen avgjorde kampen til Ingebergs fordel drøye fem minutter før full tid. Dermed.utlignet gutta fra øvre sida av tregrensa Ridabus forsprang i sammendraget.

Dette skulle være året da Ridabu skulle revansjere det forsmedelige fjorårstapet. Ingeberg på sin side skulle bevise at fjorårets noe overraskende seier var mer enn et blaff.

Mens Ingeberg forberedte seg til kamp med rekordstor tropp, slet Ridabu, som er kjent for sin store og brede stall, med å stable et friskt mannskap på beina. Avbud på avbud strømmet inn i forkant av kampen, og til slutt måtte Ole Johnny Sundt ta ansvar som målvakt, og en smårusten Torstein Frogner, nettopp tilbake fra kyssesyken, måtte finne seg i å spille en hel kamp uten særlig godt treningsgrunnlag.

Til tross for at det var Ridabu som hadde mest å bevise, var det Ingeberg som tok en tidlig føring i kampen, og det gikk ikke mange minuttene før Trond Søby knallet inn 1-0 til de røde, etter at Ridabuforsvaret falt for langt ned, og Søby kunne styre ballen opp i nettet fra kort hold. Dermed hadde Ingeberg fått en knallstart på kampen. Og bedre skulle det bli.

Cato Olastuen har fått mye tyn av både med og motspillere for at han ikke er effektiviteten selv. Med null scoringer i Regionskampen hadde nok Olastuen tidlig bestemt seg for at dette skulle være dagen hvor en barriere skulle brytes. Etter et flott samspill med Lars Mikalsen, kom Olastuen alene igjennom og banket ballen forbi en utspilt keeper.

Da Ridabu ikke trodde det kunne bli verre sto Sindre Øverstad for en fantastisk prestasjon da han brøt alle fysiske lover med å skyte ballen høyt opp i lufta, for så å plutselig få den til å falle som ei bowlingkule ned i nettet bak en forfjamset Sundt i Ridabus mål. 3-0 og kampen var i utgangspunktet punktert.

Er det en ting Regionkampens historie har lært oss er det at kampen kan skifte fullstendig karakter i løpet av kort tid. Selv om Ingeberg hadde kjørt store deler av kampen, og tatt ledelsen 3-0, ble det plutselig stopp. De siste ti minuttene av omgangen hang ikke Ingeberg sammen i det hele tatt.

Dermed kunne Ridabu utnytte seg av svakhetene hos de røde. Først ved David Arnesen, og så rett før pause ved Espen Arnesen. 3-2 til pause, og kamp igjen, til Ingebergs store fortvilelse. Skulle de rote bort en 3-0 ledelse og tape for Ridabu? Det ville vært kanskje den største nedturen for Ingeberg gjennom tidene.

Etter pause kunne det tyde på at Ingebergs nedtur kunne blitt et faktum. Et Ridabu-mannskap med fornyet selvtillit etter to mål rett før pause feide Ingeberg av banen, og kun flere kjemperedninger av Øyvind Fladsrud i Ingebergs mål hindret Ridabu i å utligne.

Ingeberg kjempet som løver, men måtte til slutt gi tapt da Øyvind Monsen fikk kjempetreff, og ballen smalt inn bak keeper Fladsrud. Dermed var det status quo på Hjellum, men med et Ridabu i angrepsposisjon etter å ha tatt igjen 3-0.

Å reise seg fra en slik trøkk krever sitt, men seks minutter før full tid beviste Lars Mikalsen at Ingeberg har iboende ferdigheter som Ridabu bare kan drømme om. Med sin meget viktige 4-3 scoring sloknet Ridabu fullstendig.

Trond Søby og Even Egeberg gjorde kvelden komplett for Ingeberg da de satte inn 5-3 og 6-3 før full tid. Dermed var det klart for robotdans hos de røde, og tårer hos de blå.

Etter å ha roet seg i garderoben, måtte Ridabu innfinne seg i at det blir et år til neste gang de får muligheten til å revansjere seg, mens Ingeberg på sin side kunne glede seg over at de for andre året på rad kan gå med hevet hode når de passerer en Ridabuspiller på gaten.

Januar 6, 2009

Arnesen la Ingebergs trippeldrøm i ru(i)ner


FOTBALLFAKTA
Ridabu - Ingeberg 1-0 (0-0)
HAMAR: Regionkamp 7-er
Blæstad - 12. juli 2008
35 tilskuere
MÅL
Ridabu: E. Arnesen.
DOMMER
Simen Fossum Egeberg.
GULE KORT
Mellum.
LAGENE
Ridabu: Lunde, Gjerlaug, Grytli, D. Arnesen, E. Arnesen, Torp, Mellum, Monsen, Frogner, Sundt, Johansen.
Ingeberg: Egeberg,T. Søby, Øverstad, Mikalsen, Mykleset, Olastuen, Bevolden, Grønsveen.

*** TRE STJERNER ***
Grytli (Ridabu)
T. Søby (Ingeberg)
** TO STJERNER **
Mellum (Ridabu)
Egeberg (Ingeberg)
* EN STJERNE *
E. Arnesen (Ridabu)
Bevolden (Ingeberg)

Ridabu-spillerne feirer etter Espen Arnesens mål.
Foto: Even Husom.
BLÆSTAD: Ingebergs stolte krigere forsvarte sitt mål som oldtidens krigere i middelalderen forsvarte sin borg. En mur det nærmest var umulig å bryte igjennom. Men da nullen sprakk, var det kanskje skjebnebestemt at spilleren med størst tilknytning til nevnte periode skulle legge Ingebergs drøm om tre på rad i ruiner.

Ingebergs dominans resultatmessig de to siste årene hadde satt tydelige spor i et hardt presset Ridabu-mannskap. Med totalstillingen 3-3 før kampen kunne Ingeberg for første gang på fem år gå foran og gjøre slutt på Ridabus hegemoni. Ingebergs stålvilje og evne til å gi alt for hverandre har vært den klare suksessformelen i innhentingen av forspranget. Derfor var det kanskje ikke så overraskende at Ridabu nektet å tape på nettopp dette denne gangen.

Med sine tatoveringer, oppbrettet kragge og krigerske holdning var Espen Arnesen kanskje den viktigste brikken i Ridabus gjenreisning. Der få har hatt evnen til å gå i krigen for Ridabu de siste sesongene, ville eldste blad Arnesen det annerledes denne sesongen. Resten fulgte etter.

For så å si hver eneste andreball i denne kampen gikk i Ridabus favør, og selv om Ingeberg forsvarte seg godt, ble kampen en maktdemonstrasjon i possession- og gjenvinningsspill fra Ridabu sin side. Det meste stemte defensivt, men offensivt var det som vanlig ekstra vanskelig å få ballen mellom stengene. Blant de som burde satt ballen i mål var Ridabus trener Ole Johnny Sundt, som brente kanskje førsteomgangens feteste sjanse.

Mannen som i dagene før kampen ble sammenlignet med Wilson Kipketer på Regionskampen.net av sin trenerkollega Lars Mikalsen grunnet å prioritere spill under Løkkecup ’08 tidlig på kampdagen, var svært misfornøyd med missen: «Det var utvilsomt min store sjanse til å bli lagt merke til av juryen i denne kampen siden de kun belønner offensive egenskaper hos en spiss. Ni av ti ganger setter jeg nok den i mål.»

Sundt fikk kun delvis støtte av sin lagkamerat Jon Arne Johansen som gjorde comeback etter fire års pause: «Nå scorer han bare på tre av ti slike, men jobben som møtende spiss med defensive oppgaver har han forstått. Ikke like godt som meg, men likevel greit nok.» Johansen var likevel langt mer offensiv med tanke på sine egne sjanser: «Burde ha scoret et par-tre i dag. Uflaks. Intet mindre.» Torstein Frogner var tredje mann som bekledde den spesielle spissrollen til Ridabu: «Jeg scora ikke i år hell. Men jeg har dame, og jeg bor i Oslo. Det bør holde når årets spiss skal kåres», humret den humørfylte lysluggen.

Selv om Ingeberg for det meste hadde nok med å forsvare seg, vet jo alle som har sett sin andel med fotballkamper at sjanser ville komme. Cato Olastuen var den første som fikk muligheten da han hamret ballen i tverrliggeren fra egen banehalvdel. «Min viktigste oppgave var som dere kanskje så å fordele baller fra min backplass. Men da jeg ikke fant noen å spille ballen til tenkte jeg rett og slett at jeg skulle fyre løs. Uflaks at den ikke går inn», fortalte en ydmyk Olastuen, som med centimeterne på sin side fort kunne gjenopplevd dagene fra Norway cup, da Olastuen var den store stjernen på Fart og fikk utallige spaltemeter i lokalavisa. «Those were the days kan du si», sukket Olastuen.
Trond Søby og Lars Mikalsen var også nære, men Ingebergs to kanskje største profiler fikk det ikke like lett som året før. «Hvorfor je itte score?! Hæ?! Hæ?! Du skjønner, Magne, bror min spelte itte. Idioten», sa en lettere småhissig Søby på spørsmål om hvorfor skuddet gikk i ryggen på en Ridabu-speller og ikke bak Lunde i Ridabus mål.

Det blir likevel feil å kalle oppgjøret for «det forspilte sjansers oppgjør», selv om oppgjøret går inn som den minst målrike kampen i Regionskampen historie. En rekord som etter alt å dømme blir stående for alltid. Derfor er det ekstra lett å huske hvem som avgjorde det hele.

Espen Arnesen kriget til seg ballen og satte den i mål. Enkelt og greit. Et lite sekunds uoppmerksomhet av forsvaret og en iskald avslutning. Mer skulle ikke til for å gjenerobre posisjonen som Regionsmester.

Matchvinneren var til å begynne med svært ydmyk: «Det var laget som vant. Jeg scoret målet. Det kunne like gjerne vært en annen som scoret. Det viktigste var at laget vant.»
Men på spørsmål om lagkameratenes prestasjoner ble vi avbrutt av Arnesen før han fortsatte: «På den annen side. Uten min scoring hadde det blitt uavgjort, og å få lov til å avgjøre foran Elise og Trine var et stort øyeblikk både for dem og for meg. Jeg vant kampen for laget mitt og det var viktig. Det gjelder å være på rett sted til rett tid.»

Ingebergs Lars Mikalsen tok tapet med fatning: «Det er alltid kjett å tape kamper, og det er helt utilgivelig av oss å slippe inn slike dritmål. Vi kunne ha avgjort, og hadde vi scoret før Ridabu ville de knekt fullstendig sammen. Taktikken var riktig. Jeg ville ikke gjort noe om igjen. Bortsett fra å ønske meg et lag som smelte ballen til helvete i stedet for å drible i egen målgård. Faen.»

Magnus Grønsveen ble av mange utpekt som synderen ved Ridabus scoring. Til det hadde den hyggelige karen fra Løten-grensa følgende kommentar: «Du setter ikke Van Persie som back. Men det blir artig å drekke, og i kveld lar jeg nok bilen stå.»

Etter kampen var det likevel fred og fordraglighet mellom lagene, selv om utgangspunktet for kvelden videre var vidt forskjellig. Brage Bevolden og Kristian Mykleset spilte begge en god kamp for Ingeberg, og beviste en gang for alle at å spille fotball en gang i året er mer enn nok for å holde nivået. «Mulig vi var mot innbyttere en gang i tiden. Nå synes vi det er helt greit. Vi tar ikke tapet tyngst. Vi vinner festen lett, selv om Arnesen kan bli en hard nøtt å knekke. En ting er sikkert, vi skal synge høyest på Ingeberg-sangen.»

Sindre Øverstad var brukbart fornøyd med egen innsats og kunne avsløre at spill på Dynamo Mjøsa hadde vært viktig for å toppe formen inn mot Regionskampen: «Ja, det er klart det er god og viktig matching inn mot denne kampen. Kjett at vi taper, men det blir spennende å se hvilken pris juryen finner på til meg i år.» Han fikk fort selskap av Even Egeberg: «Faen skinn, det er bare å gratulere seg sjøl om jeg ikke blir årets keeper. Prioriteringer for kvelden blir – 1. Vinna banketten 2. Hente prisen for beste keeper 3. Bolle.»

Ridabu-gjengen var mest opptatt av at Regionsmesterskapet var tilbake til Ridabu. «Det er der den hører hjemme», kunne Gjerlaug avsløre, og fortsatte: «Umulig å score på oss vet du. En politi og to som later som (Vegard og Henrik er yrkesmilitær) i de bakre rekker. Det hadde vært artig og bura noen av Ingebergspillerene inne. Se på disse. Ekte håndjern.» Hans midtstopperkollega Henrik Mellum var skjønt enig, men gledet seg ikke spesielt til banketten: «Nå må jeg på en bankett hvor alle sitter å skriker «Kjett» og «Rælf» hele kvelden. Men én kveld i året for en tåle det.»

Klippen i mål, Vegard Lunde, gledet seg over seieren, men meldte raskt avbud til banketten: «Jeg er ikke hjemme i mange dager til og må ta meg av de som vil hilse på 30 centimeteren min.» Johansen hengte seg på: «Je kjem heller itte på banketten. Riktignok er jeg stort sett hjemme, men i kveld er jeg fryktelig opptatt.»

«En blir aldri for opptatt til å drekke, Johansen» meldte Øyvind Monsen, og fikk støtte av David Arnesen: «Jeg skulle ønske jeg innså det før. Tenk på de åra jeg kom på fest med julebrus. Bortkasta år.» Dag Grytli gledet seg også over seieren: «Jeg er på Hamar to ganger i året. Den ene er i dag, og neste gang er juleaften. Når vi vinner er det som juleaften, nemlig glede. Men drita blir jeg begge ganga», gliste dagens bestemann.

«I dag spilte jeg for tre og scora for alle. Klart jeg kan feste for to til», gliste Arnesen senior mens han forklarte i detalj hvordan målet kom, og hvordan det føltes. «Bortsett fra når jeg traff a Trine og fikk a Elise er dette den største dagen i mitt liv», avsluttet en gråtkvalt Arnesen med visshet om at neste kamp er et år unna.

Juli 22, 2009

Mikalsen herjet da kollektivet seiret


FOTBALLFAKTA
Ridabu - Ingeberg 1-4 (1-1)
HAMAR: Regionkamp 7-er
Hjellum - 11. juli 2008
48 tilskuere
MÅL
Ingeberg: M. Søby, Mikalsen (2), Johansen (sjølmål).
Ridabu: Mellum.
DOMMER
Simen Fossum Egeberg.
GULE KORT
Ingen.
LAGENE
Ridabu: Lunde, Gjerlaug, Grytli, D. Arnesen, E. Arnesen, Torp, Mellum, Monsen, Frogner, Sundt, Johansen.
Ingeberg: Farmen, M. Søby, Mykleset, Olastuen, Bevolden, Egeberg,T. Søby, Øverstad, Mikalsen,.

*** TRE STJERNER ***
Mellum (Ridabu)
Mikalsen (Ingeberg)
** TO STJERNER **
Grytli (Ridabu)
T. Søby (Ingeberg)
* EN STJERNE *
Gjerlaug (Ridabu)
M. Søby (Ingeberg)

Ingeberg-spillerne feirer etter at Mikalsen har skåret.
Foto: Lars Gråbergsveen.
HJELLUM: Etter å ha scoret to mål og tidvis herjet med Ridabu sitt forsvar ville ikke Lars Mikalsen høre snakk om sin egen rolle i Ingebergs 4-1 seier over Ridabu i årets regionskamp. I stedet dro han fram det sterke kollektivet som nøkkelen til suksessen.
Av Ole Johnny Sundt

«Dette var en lagseier. Det er der vi er best, som lag, vi vinner sammen og taper sammen. Vi er et kollektiv, mens Ridabu for det meste består av enkeltspillere som bruker mer tid på å kjefte på hverandre enn å kjempe for hverandre. Det var kollektivet som seiret, noe som gjør at seieren smaker enda bedre», fortalte en kjempefornøyd Lars Mikalsen etter Ingebergs resultatmessige nedstabling av Ridabu. Dermed utlignet Ingeberg til 4-4 i antall Regionsmesterskap.

Foran nesten 50 tilskuere i strålende solskinn på Black River Park ble Lars Mikalsen den store helten da han sørget for 2-1 og 3-1, begge i dårlige Ingeberg-perioder. Mikalsen sto også bak det som ble spikeren i kista for Ridabu, da han var nest sist på Jon Arne Johansen sitt selvmål.

Ingeberg tok ledelsen midtveis i 1.omgang etter at Magne Søby brøytet seg vei gjennom Ridabu sitt forsvar og enkelt satte ballen til side for Ridabu-keeper Vegard Lunde. Magne Søby, som grunnet skade, måtte stå over forrige Regionskamp, var strålende i Ingeberg sitt midtforsvar gjennom hele kampen, men er ikke kjent for å være den største måltyven og overrasket både seg selv og publikum da han dunket inn ledelse for Ingeberg. Målet kom i en periode der Ridabu slet med å få ballen til å rulle, og ble gang på gang stoppet av kjempende Ingebergspillere, som virkelig hadde «møtt opp» til kamp denne lørdagen.

Utover i omgangen fikk Ridabu mer dreis på spillet, og kom tilbake etter en kjempeprestasjon av Ridabus kaptein Henrik Mellum. Den tøffe forsvarskjempen snappet til seg ballen på egen halvdel, satte fart fremover, og dunket ballen i mål til tross for godt press av Ingebergs forsvar. Etter målet tok Ridabu fullstendig over kampen, og lagene kunne ta pause på 1-1 etter å ha hatt en halvdel hver av omgangen.

Utifra avslutningen av 1. omgang trodde nok mange av de oppmøtte at Ridabu ville ta kommandoen fra start i 2. omgang. Ridabu skuffet ingen, men det var Ingeberg som fikk det viktige 2-1 målet da Lars Mikalsen ut fra ingen ting vant en hodeduell mot Hans Magnus Gjerlaug og Vegard Lunde, og ballen forsvant bak Lunde og i nettmaskene. Et typisk goalgettermål fra kampens ener.

Frustrasjonen bredte seg raskt i Ridabu-leieren, men de tok likevel et lite tak i kampen og skapte tre-fire 100%-sjanser, uten at det førte til scoring. Nærmest var Espen Arnesen med et skudd som smalt i tverrligger og ned, som også kanskje var over streken, uten at det fikk tellende resultat. Ikke lenge etter utnyttet Lars Mikalsen et passivt Ridabu-forsvar og la på til 3-1 for Ingeberg. En flott scoring av Mikalsen, men burde muligens ha vært annullert ettersom ballen trolig var over dødlinja tidligere i angrepet. Stolpe ut for Ridabu, og stolpe inn for Ingeberg. Etter dette klarte Ridabu aldri å løfte seg, og Ingeberg gjorde det ikke enkelt for dem gjennom disiplinert og godt forsvarsspill, anført av en glimrende Trond Søby som fungerte som defensivt anker hos de røde.

Jon Arne Johansen ble kastet inn i et desperat håp om å få en redusering mot tampen av kampen, men den tidligere spisskjempen endte heller opp med å sette ballen noe uheldig i eget mål, og Ingeberg kunne juble for 4-1 som Regionsmester 2009. En fortjent seier i en kvalitetsmessig dårlig fotballkamp, men hvor spenningen og lidenskapen veide opp for manglende ferdigheter.

Med sin tredje seier på fire år, er det liten tvil om at Ingeberg har et mannskap godt nok for å vinne ytterligere tre på de neste fire. Dette bekymret Ridabu-ledelsen etter kampen:
«Jeg forklarte gutta på lagmøtet at vi slo Ingeberg 3-0 med Frogner, Johansen og meg selv på banen gjennom hele kampen. Etter den gang har vi forsterket med brødrene Arnesen, Gjerlaug, Monsen og Torp, samt at vi har skiftet keeper, mens Ingeberg har hentet Øverstad, Grønsven og Farmen. Med all respekt for de tre nevnte Ingeberg-spillerne, skulle jeg mene at våre fem nysigneringer skulle være hakket vassere enn Ingebergs. Tallenes tale er likevel klar – det står 3-3 i kamper etter den nevnte 3-0 kampen i 2003, noe jeg ikke kan annet enn å hylle Ingeberg for», sa en svært deppet Ole Johnny Sundt til Regionskampen.net før han satte seg i bilen til lagkamerat Johansen og forsvant fra Black River Park.

Tilbake i garderoben satt en slukøret gjeng fra Ridabu, mens i den røde delen av garderobeanlegget var stemningen på kokepunktet. «Dette var en utrolig viktig seier. Med tap i dag ville vi sammenlagt vært to kamper bak, og kunne med det først tatt igjen Ridabu i 2011, og tatt tronen alene i 2012. Nå kan vi stå på toppen alene igjen allerede neste år”, gliste Lars Mikalsen, mens han tok seg en velfortjent seierspils. «Førersetet er ledig igjen, og om et år vet vi hvem som har tatt det», avsluttet han før han og resten av Ingeberg laget reiste på bankett for å feire årets triumf.

April 10, 2011

«Kollektivet» slo sprekker – Ridabu seiret


FOTBALLFAKTA
Ridabu - Ingeberg 5-3 (4-3)
HAMAR: Regionkamp 7-er
Hjellum - 10. juli 2010
55 tilskuere
MÅL
Ingeberg: Egeberg (3).
Ridabu: D. Arnesen (3), Mellum, Torp.
DOMMER
Simen Fossum Egeberg.
GULE KORT
Ingen.
LAGENE
Ridabu: Lunde, Gjerlaug, Grytli, D. Arnesen, E. Arnesen, Torp, Mellum, Frogner, Sundt.
Ingeberg: Farmen, M. Søby, Mykleset, Olastuen, Bevolden, Egeberg,T. Søby, Øverstad, Mikalsen,.

*** TRE STJERNER ***
Grytli (Ridabu)
Egeberg (Ingeberg)
** TO STJERNER **
D. Arnesen (Ridabu)
Bevolden (Ingeberg)
* EN STJERNE *
Torp (Ridabu)
Olastuen (Ingeberg)

Even Egeberg skåret Ingebergs tre mål.
Foto: Even Husom.

Dag Grytli var kampens store spiller
Foto: Even Husom.

HJELLUM: Med spillere i nye posisjoner, ny taktikk og en relansering av fellesskapsfølelsen, snudde Ridabu den vonde tendensen og slo Ingeberg 5-3 i midtsommersola på Black River Park.

Med tap i 3 av de 4 siste kampene mot Ingeberg, var det kniven på strupen for Ridabu foran årets viktigste oppgjør. Et annet, og ikke helt uviktig poeng, var at den seirende part ville ta ledelsen sammenlagt. For Ridabu ville man med tap komme under sammenlagt for første gang siden 2003.
Ettersom de åtte foregående oppgjørene har endt med at første laget som scorer vinner, betyr det å ta ledelsen ekstra mye i Regionskampsammenheng. Det var derfor knyttet stor spenning til hvilket lag som ville få det første målet, og om statistikken ville holde også i kamp nummer ni.

Gleden for de fremmøtte med sympatier for de blå var derfor ekstra stor da Ridabu tok ledelsen på et knallhardt frispark fra Henrik Mellum tidlig i første omgang. Fra rundt ti meter dunket lysluggen ballen forbi den noe hullete muren og Remi Farmen i Ingebergburet. Fram til scoringen hadde kampen vært preget av en forsiktig og litt nervøs åpning fra begge lag. Målet skulle derimot sette virkelig fart på kampen, og spesielt Even Egeberg.

Egeberg, som har vært en profil i Regionskampsirkuset siden tidenes morgen, har de siste sesongene blitt satt litt i skyggen av Lars Mikalsen og Trond Søby. Kritiske røster har også hevdet at Egeberg er best som keeper, en posisjon Ingeberg aldri har klart å skape stabilitet på før Remi Farmen sin inntreden. Egeberg skulle i løpet av ti magiske minutter bevise at det var rett av Lars Mikalsen å prioritere han som utespiller, og at tillitten skulle betale seg tilbake i form av historiens andre ekte hat-trick.
Utligningen kom etter en overgang ganske kort tid etter Ridabu sitt mål, hvor Egeberg skapte seg rom på kanten, fikk dratt seg nydelig innover og sendt i veien et lurt skudd fra 13-14 meter. Den noe overraskende, men smarte avslutningen, satte Ridabukeeper Vegard Lunde ut av spill, og snek seg under den meriterte sisteskansen og i mål. En flott prestasjon fra Egeberg, som hadde mer på lager.

Ridabu ristet fort av seg scoringen og la direkte press på Ingeberg uten tellende resultater, noe som straffet seg da Egeberg for andre gang på kort tid fikk mye rom ute på kanten.
Lynvingen dro greit av Hans Magnus Gjerlaug før han oppfattet at keeper Lunde hadde falt for langt inn mot keeperhjørnet, og smalt til med en suser i lengste. En klassescoring.

Vondt skulle bli verre for Ridabu, mens drømmen om og endelig ta over ledelsen sammenlagt skulle virke langt nærmere for Ingeberg, da Even Egeberg fullbyrdet sitt hat-trick like etterpå etter en innøvd frisparkvariant:
Trond Søby fintet skudd, slo en nydelig stikker til Sindre Øverstad som fikk til en god avslutning som Lunde reddet mesterlig. Returen havnet hos en iskald Even Egeberg som satte inn 3-1 fra kort hold. En klassisk scoring.

For å unngå å knekke fullstendig sammen trengte Ridabu en scoring, og satte et voldsomt press på Ingeberg. Presset skulle gi resultater. I hovedrollen: David Arnesen.

For på kort tid ga den mellomste Arnesen roen som Ridabu trengte med to nettkjenninger. Det ene en scoring i verdensklasse, men som også må betegnes som en scoring med maks hell.
Arnesen kom seg helt ned til dødlinjen og så ingen andre muligheter enn å avslutte med hælen. Ballen smøg seg først mellom beina til Magne Søby, før den deretter snek seg mellom beina til Farmen og inn i mål. Til tross for 3-3 var nå moralen i de to leirene snudd på få minutter. Ridabu så mer og mer ut som et lag, mens Ingeberg ble løpende mer og mer hver for seg. Og elendigheta skulle ikke stoppe med det.

Amund Torp spilte en kanonkamp for Ridabu, og rett før pause kronet han et glitrende Ridabu-comeback med en kanonscoring. Fra langt hold traff Torp ballen klokkerent, og ballen føk inn bak en utspilt Remi Farmen, som til hans forsvar var dekket og ikke så utgangen på skuddet. Dermed kunne Ridabu rusle i garderoben vel vitende om at de hadde reist seg mesterlig i løpet av siste tredjedel av kampen. Ingeberg på sin side så knekt ut, og nyhetene om at midtbanegeneralen Trond Søby var i ferd med å gå tom for krefter hjalp ikke på humøret.

Mens første omgang var preget av høyt tempo, knallharde dueller og sju mål, ble andre omgang et ordentlig antiklimaks. Spesielt for Ingeberg, som virket å være fullstendig tappet for krefter. Brage Bevolden holdt laget lenge oppe med sin utrolige arbeidsinnsats, men til tross for et par store målsjanser, klarte aldri Ingeberg å etablere noe som helst slags form for trykk. De ble altfor omstendelig, og Ridabu fikk kampen inn i det sporet de ønsket.

Derfor var det ingen stor overraskelse at Ridabu fikk omgangens eneste scoring, da David Arnesen dunket inn 5-3 ti minutter før full tid, etter flott forarbeid av Dag Grytli og Ole Johnny Sundt. Scoringen gravla alt av håp som var igjen i Ingeberg, og avgjorde definitivt det niende oppgjøret mellom de to gigantene.

Ridabu lykkes dermed med sitt nykomponerte mannskap. Dag Grytli var kampens store spiller, der han fra sin forsvarsposisjon var både limet i laget defensivt, og med sine gode og presise pasninger også var en sterk bidragsyter offensivt. David Arnesen skapte store problemer for Ingeberg sine forsvarere gjennom hele kampen, mens Hans Magnus Gjerlaug og Henrik Mellum ga Espen Arnesen den nødvendige støtten sentralt. I tillegg virket Ridabu sin lagmoral styrket, og var med på å gi laget et løft når det trengtes som mest.
For Ingeberg kunne utfallet blitt et helt annet om de ikke hadde mistet ledelsen så fort som de gjorde. Dessverre for de røde fikk moralen seg kraftig trøkk etter Ridabu sitt comeback, at de etter pause glemte hva de var beste på, og kollektivet slo kraftig sprekker. Dermed kom aldri laget opp på det ventede nivået etter pausen. Trolig noe de kommer til å jobbe knallhardt for at ikke skal skje neste sesong.

Etter kampen var det duket for bankett på Ingeberg, der Ridabu feiret seieren med å presentere sin nye sang, som flere hadde fått en smakebit av året før. En verdig avslutning av en flott prestasjon.

Juli 11, 2011

«Kaptein Krig» herjet i tidenes knokkelkamp


FOTBALLFAKTA
Ridabu - Ingeberg 3-1 (0-0)
HAMAR: Regionkamp 7-er
Hjellum - 9. juli 2011
35 tilskuere
MÅL
Ingeberg: T. Søby.
Ridabu: Monsen, Gjerlaug, Grytli.
DOMMER
Simen Fossum Egeberg.
GULE KORT
Olastuen (Ingeberg)
Lunde, Torp (Ridabu).
LAGENE
Ridabu:Erken, Lunde, Gjerlaug, Grytli, Monsen, D. Arnesen, E. Arnesen, Torp, Mellum, Frogner, Sundt.
Ingeberg: Farmen, Mykleset, Olastuen, Bevolden, Egeberg,T. Søby, Øverstad, Mikalsen, Grønsveen.

*** TRE STJERNER ***
Grytli (Ridabu)
Egeberg (Ingeberg)
** TO STJERNER **
Torp (Ridabu)
Bevolden (Ingeberg)
* EN STJERNE *
E. Arnesen (Ridabu)
Mikalsen (Ingeberg)

Amund Torp hjelper Lars Mikalsen etter en litt hard takling.
Foto: Dag Ånnevik.

Sindre Øverstad er nære Ridabus mål.
Foto: Dag Ånnevik.

Hjellum: Ridabus kaptein Dag Grytli var sjef i begge ender av banen da Ridabu tilslutt sto igjen som Regionsmestere 2011 etter en solid 3-1 seier mot erkefienden Ingeberg. «Kaptein Krig» var banens desiderte ener i en kamp som inneholdt flere frispark i farlig posisjon enn målsjanser.
av Ole Johnny Sundt

Etter at Ingeberg kjempet Ridabu fullstendig ut av stilen i 2008, bestemte de blå seg for aldri å stå med lua i hånda i disse oppgjørene igjen. Skulle man tape, måtte det bli for at man var dårligere enn sin motstander, ikke fordi man skulle tape viktige dueller og generell slapp innsats. Med testosteronnivå langt over det anbefalte, samt vinnerskaller med dårlig taper-egenskaper i begge leire, ble årets oppgjør en knokkelkamp uten sidestykke i Regionskampens ni år gamle historie.

Før oppgjøret kom beskjeden om at Ingebergs kanskje største kriger hvertfall utifra utseeende, Magne Søby, var bortreist og dermed ikke kunne delta. Dette førte til at Ingeberg måtte gjøre enkelte rokkeringer på sitt lag, og lagets antatt beste spiller Trond Søby ble flyttet ned som midtstopper. Ridabu ønsket på sin side to gamle helter tilbake, i form av Øyvind Monsen og Edvard Erken, som har vært borte fra sirkuset i henholdsvis en og fire sesonger. Dermed fikk laget tilført ytterligere bredde, og kunne stille uforandret fra fjorårets 5-3 seier.

Ridabu startet kampen best, og klarte gang på gang å få etablert angrepsspill på Ingeberg sin halvdel. Men med seks mann på riktig side gjorde de røde det svært vanskelig for Ridabu å skape de store sjansene. Øyvind Monsen var nære ved et par anledninger, men henholdsvis godt forsvar- og keeperspill nektet den hjemvendte Ridabugutten scoring. Nærmest var Dag Grytli som fikk kanontreff etter en feilvurdering av Ingebergs midtbane, men skuddet smalt i stolpen bak keeper Remi Farmen.

Ingeberg på sin side, var farligst ved en opplagt Even Egeberg, som ved hjelp av både fart og teknikk skapte hodebry for Ridabuspillerne, men ble i innledningen altfor alene fremover på banen. Utover i omgangen klarte imidlertidig Ingeberg å spille Ridabu sin midtbane såpass lave at de fikk flyttet flere folk fremover i banen og foran mål, noe som fort kunne resultert i scoring, om det også her ikke hadde vært for gode prestasjoner fra Ridabus stopperpar Grytli/Torp, og keeper Erken som gjorde sin første kamp i Ridabumålet siden 2006.

Etter en forholdsvis kontrollert start fra begge lag, begynte etter hvert tempoet og varmen å gjøre seg gjeldende. I denne perioden var det flere seine involveringer fra slitne hoder, og dommer Egeberg hadde sitt svare strev med å holde hete hoder i sjakk. Totalt sett la Egeberg seg på en rasjonell linje, men det faktum at flere slet med tempoet men samtidig skulle gi alt i hver duell ga seg utslag i en rekke frispark i farlig posisjon.

Ingeberg avsluttet omgangen best. Brage Bevoldens langskudd fra nesten 35 meter smalt i tverrligger ble stående igjen som Ingebergs største sjanse i tillegg til et par fete sjanser fra Magnus Grønsven, der ro i situasjonen kunne gitt tellende resultat, men ble nektet av en god Erken, samt en fantastisk redning på strek av Dag Grytli, som utover i omgangen så ut som en million for Ridabu.

Grytli ble med hell flyttet ned som forsvarsspiller foran fjorårets oppgjør, noe som ga tellende resultat i form av glimrende spill, seier til Ridabu, samt utmerkelsen «Årets forsvarsspiller» og «Årets spiller». Førsteomgangen til Grytli var tett opp mot niern på skalaen, der han i tillegg til å være fullstendig sjef defensivt også styrte det meste av Ridabus offensive spill.

Til pause sto det 0-0, noe som måtte sies å være et svært rettferdig resultat utifra spill og sjanser. Med tidvis gode perioder hos begge lag, var det i begge leire stor tro på at man ved å rette på det som gikk feil i de dårligere periodene ville føre til at pokalen havnet på rett sted. Så var det dette med teori og praksis.

For Ingeberg liknet ingenting av det de gjorde i førsteomgang i det dommer Egeberg blåste i gang kampen igjen for andreomgang. Det var dårlig press, avstand mellom leddene, og det virket som om det var tungt å få i gang beina igjen etter pause. Dette ga Ridabu et stort spillemessig overtak, noe som etter tre minutter spill av omgangen ga resultater i form av ledelse da Øyvind Monsen kom seg fri på bakerste stolpe og styrte innlegget fra Henrik Mellum i mål, ved hjelp av kneet.

Ingeberg rakk knapt og registrere Ridabus sjokkåpning før keeper Farmen måtte hente dagens andre ball ut av nettmaskene. Hans Magnus Gjerlaug ble nydelig frispilt etter flotte kombiasjoner, og gjorde ingen feil alene med Farmen. 2-0 etter fem minutter spilt av andre omgang. Kanonåpning av Ridabu, ditto dårlig av Ingeberg.

Etter scoringen klarte Ingeberg på mesterlig måte og komme seg tilbake inn i kampen igjen, og nok en gang skulle omgangen preges av hardt og fair duellspill, men også seine og nesten farlige involveringer. Ingeberg forsøkte, men Ridabu hadde brukbar kontroll på det som kom. I tillegg til en fantastisk Dag Grytli, må det nevnes at hans makker Amund Torp så å si var feilfri kampen igjennom, og at midtbanen og angrep la ned en vannvittig jobb med å holde Ingeberg unna Ridabu sitt mål.

Da klokken passerte under ti minutter igjen å spille, så det ut som om kampen var tapt for slitne Ingeberg-bein, som tappert hadde gjort et forsøk på å bryte igjennom Ridabu sin solide defensiv. Da det så som mørkest ut fikk de ei livline signert Ridabu. Et sekunds hjerneblødning og balltap fra en ellers glimrende Espen Arnesen 10-12 meter fra eget mål, førte til at Amund Torp måtte ta i bruk ulovlige midler, og Ingeberg fikk tildelt et korrekt frispark. Trond Søby dunket ballen i mål til 2-1 redusering, og game on.

Med sju minutter pluss tillegg å spille, ble scoringen en virkelig vitamininnsprøytning for Ingeberg, som fant nye krefter de knapt selv visste de kunne finne frem. Med litt høyere press, ble det etter hvert rom for Ridabu, noe de med rundt fem minutter igjen klarte å utnytte. Ingeberg hadde ikke annet valg enn å lage et frispark cirka 12-15 meter skrått ut fra Farmen sitt mål. Av en eller annen grunn lot Ingeberg Dag Grytli få stå umarkert noen meter til høyre for frisparket, noe de ikke fikk gjøre ustraffet. Da alle ventet et skudd fra Henrik Mellum, trillet han ballen noen meter til høyre hvor en umarkert Grytli banket ballen til høyre for keeper og i mål til 3-1 ledelse, og kampen var med det i realiteten avgjort.

Minutter etterpå blåste dommer Egeberg av knokkelkampen, og Ridabu tok med det sin andre seier på rad, og gikk opp i ledelsen 6-4 i antall kamper. Glisene og stemningen var på topp i den blå leieren, mens slitne Ingeberg-hoder nok følte at de med litt mer flyt kunne fått med seg et resultat i en kamp hvor samtlige spillere jobbet knallhardt for hverandre og laget.

Etter kampen var det duket for hyggelig bankett hos Torstein Frogner på Ilseng – der stemingen som vanlig var god, med innslag av små debatter om hvem som egentlig var best, og at man skulle vise seg fra en enda bedre side neste år. Totalt sett en verdig avslutning på en flott dag, hvor Ridabu tilslutt kunne krone seg som Regionsmester 2011.

About Kamprapport

This page contains an archive of all entries posted to Regionskampen in the Kamprapport category. They are listed from oldest to newest.

Fredagsportrettet is the previous category.

Kommentarer is the next category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Creative Commons License
This weblog is licensed under a Creative Commons License.
Powered by
Movable Type 3.35